Reklama

Reklama

Svatba mého nejlepšího přítele

  • USA My Best Friend's Wedding (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julianne a Michael uzavřeli na vysoké škole  dohodu: jestli do 28. narozenin nenajdou nikoho lepšího, vezmou si jeden druhého. Vypadá to jako úplná pitomost ale jen do chvíle, než to jeden z nich začne brát vážně. Do určeného limitu zbývá už jen několik dnů a Michael se konečně rozhoupal. Bohužel o ruku nečekaně požádal jinou dívku, než by si Julianne přála. Ta teď musí zapojit veškerou vynalézavě zvrácenou fantazii, aby dostala Michaela zpět. Připravte se na nejlepší svatbu roku. Teď jde opravdu o všechno! (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv tento film zahlédnu v televizi, tak mě překvapí, že na mě nakonec působí mnohem lépe, než mám v paměti. Romantická komedie s velmi snesitelnou romantikou (no to je mi věta!), kterou si pro sebe bez debat krade Julia a její kámoš Rupert Everett. Jako malou mě fascinovala úvodní píseň (sladko přesladko je tu najednou) a líbilo se mi zpívání u stolu. Dala bych nejradši tři a půl *, protože jako kapku nadprůměr to rozhodně vidím. Btw: V zajímavostech jsem si přečetla, že hlavní roli měla původně hrát S.J. Parker... no, tak tahle verze by mě zajímala! :-) ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie obyčejně končívá happy endem. Ne tak tady. To vše by mě nevadilo, ale vymýšlet intriky kvůli chlapovi, který na mě již "zapoměl" a tím se ve společnosti znemožňovat, to mi jaksi nešlo "pod vousy". Nicméně JULIA ROBERTS to hraje skvěle, na rozdíl od CAMERON DIAZ, která mi vždy připomíná leklou rybu a v této roli zvlášť. Ale jje to koukatelný film, ikdyž nic mimořádného od toho nečekejte. ()

Reklama

Anianna 

všechny recenze uživatele

Svatba a zase svatba... láska až za hrob a zase svatba. Jak může být motivem veškerého jednání svatba? Krásní hlavní představitelé, No, zrovna hezoun Dermot ani nic jiného než lásku hledajícího zahrát neumí. Typická americká slaďárna, předvídatelná, plná klišé. Ty šaty, co měla Julia v závěrečné scéně, se mi líbily. A snad ještě těch pár hitů a Juliiny pády. ()

pantokrator 

všechny recenze uživatele

Jako romantik a komediant většině romantických komedií moc nerozumím. Jsou výjimky, ale tento film mezi ně nepatří. Pokud by mi někdo dovolil asistovat ve střižně, zredukoval bych ho na prvních 181 sekund po odeznění loga s okřídleným koněm. Mám samozřejmě na mysli onu růžovobílou choreografii s blonďatou nevěstou a třemi družičkami na remake písně Rity Coolidge Wishing And Hoping. Je to tak nechutně kýčovité, že mě to ukrutně baví. Ty čtyři holky jsou o mnoho lepší než celý film. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ocenění: Oscar 1997 - nominace: hudba (muzikál/komedie) Zlaté glóby - nominace: film (komedie/muzikál), vedlejší herec (R. Everett), herečka v komedii/muzikálu (J. Roberts) BAFTA - nominace: vedlejší herec (R. Everett) American Comedy Awards - nejzábavnější vedlejší herec (R. Everett) Blockbuster Entertainment Awards - herečka v komedii (J. Roberts), vedlejší herec v komedii (R. Everett), vedlejší herečka v komedii (C. Diaz) Florida Film Critics Circle Awards - vedlejší herec (R. Everett) London Critics Circle Film Awards - vedlejší herec (R. Everett) Satellite Awards - vedlejší herec v komedii/muzikálu (R. Everett) ....Scénář : Ronald Bass. Kamera : Laszlo Kovacs. Hudba - Ocenění 1998 - Oscar (James Newton Howard) - vítěz 1998 - ASCAP Film and Television Music Awards - vítěz. Ve filmu hlavně zazní - Diana King - I Say A Little http://www.youtube.com/watch?v=Mm62Aa4ahs8 CITÁT - Já musím být želé! ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • V roce 1997 se stal snímek osmým nejvýdělečnějším projektem. Při rozpočtu 46 000 000 amerických dolarů vydělal celosvětově za čtyři týdny skoro 300 000 000 amerických dolarů. (Terva)
  • Scéna, ve které je "hozena kytice", se odehrává v muzeu Cuneo ve Vermont Hill Illinois. Štáb odstranil a uložil koberec, který režisér při točení scény nechtěl mít v záběrech. Pracovníci muzea však koberec našli až za dva měsíce. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém Chicagu. (Terva)

Reklama

Reklama