Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, v ktorom je vo všetkých smeroch "trochu viac" ako v prvom filme. Predovšetkým však Phantasm II prekvapí úžasným finále, ktoré inak dovtedajší, relatívne priemerný priebeh pozdvihuje o úroveň vyššie. Za súboj s motorovými pílami sa menej ako štyri hviezdy celému filmu dať nedá, ak ste samozrejme fanúšikom. Coscarelli sa nebojí ani sexu medzi mladou ženou s o dosť starším mužom. No a keďže je tu všetkého "trochu viac", tak aj na cudzej planéte strávime o pár sekúnd "viac" času. A celá mytológia je po dvojke o niečo "viac" prehľadnejšia. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než první díl, daleko akčnější a nápaditější, ale bohužel první polovina je trochu zdlouhavá a Agnus Scrimm jako dlouhán mi nepřišel tak děsivej jako v jedničce, ale všechno to dokonale vynahradí parádních závěrečných 30 minut, kdy je to fakt skvělá jízda s krutým duelem s motorovkama a ještě si Coscarelli docela pohrál s několika brutálníma scénama, takže tentokrát sem docela spokojenej, ale určitě to mohlo být ještě lepší ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po repríze předchozího dílu jsem se odhodlal jít i do této (pro mě) premiéry, i když jsem po minulém zážitku pranic neočekával. Jediný záblesk slabé naděje ve mně vyvolával rok vzniku snímku; za téměř deset let by se přece daly vychytat nějaké mouchy, že jo? Abych začal pozitivně, musím uznat, že byl děj filmu přece jen o něco zábavnější, měl jsem dokonce dojem, že i herecké výkony nebyly až tak prkenné, ale to bylo asi všechno. Scénář i v tomto případě trpěl na nemocnou logiku, občasné nevzrušené dialogy, které následovaly po krvavé scéně byly opravdu k nezaplacení, a já jsem se tak opět nedočkal žádného napětí. Jen jsem si stihl oblíbit Reggieho. No jo, ale pořád si myslím, že výroba té čtyřhlavňové brokovnice nestála za to úsilí. / Poučení: Nemáš-li velké naděje, nedočkáš se zklamání. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Na první zhlédnutí se mi druhý Phantasm líbil mnohem víc než první, teď jsem si jedničku a dvojku zopakoval s odstupem jednoho dne a přijde mi, že prvnímu dílu jsem dosud křivdil a druhý jsem si pamatoval v až moc dobrých barvách. Na dvojce je každopádně vidět větší rozpočet, je tam víc krve, víc trpaslíků a létajících koulí, příběh je rozmáchlejší. A zvlášť ten rozmáchlejší příběh mi úplně nesednul, prostor maloměsta z jedničky mi seděl více - vždyť právě když se děj dvojky usadí v novém maloměstě, je nejzábavnější (předchozí ježdění autem po všech čertech je rázem zapomenuto). Pěkný, atmosférický, zábavný horor. Jen ten příběh by mohl dávat trochu větší smysl, postavy by mohly jednat logičtěji a mohli by je hrát lepší herci. Ale co už. Horror movie of the year ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velké zklamání. Klasický nevýrazný americký horror 80. let. Vykradené detaily a scény z jiných filmů, na začátku je výborná scéna ozbrojování, ale než se hlavní postavy dostanou vůbec k použití těch "hračiček", uběhne strašná doba, kdy se vůbec nic neděje. Nuda, nuda, ... docela dobrou atmosféru pak sráží špatné herecké výkony a děj naprosto o ničem. Finále je docela dobré, ale to už nezachrání tu spoustu znuděného času, který jsem u filmu musel vydržet. Phantasm rozhodně asi není série pro mne. Jednička se mi líbila víc díky atmosféře a hudbě, tady už je i ten hudební doprovod trochu potlačen ... Prostě nic moc, slabota, nuda ... Jak já říkám: "Horror pro děcka ..." ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Kvůli přístupnosti se umírnila původně mnohem krvavější scéna se smrtí kněze. Režisér také prostříhal závěrečnou scénu, kde Alchemy sundá z hlavy kůži a Reggie pozná, že je to zamaskovaný Tall Man - efektová sekvence se podle něj dostatečně nepovedla a tak ve filmu vidíme jen začátek a konec, kde už spojovacím okénkoem hledí "převlečený" Tall Man. Scénu, kde z teleportu vyjde nový Tall Man a vhodí do brány mrtvolu svého předchůdce, nakonec režisér použil na začátku trojky. Tyto a několik dalších vystříhaných scén můžeme k dnešnímu datu vidět jen v nelegálně kolující "workprint" verzi filmu. (BoredSeal)
  • Druhý díl vznikal narozdíl od jedničky pod křídly velkého studia Universal. To podmiňovalo financování změnou herce pro roli Reggieho nebo Mikea (nakonec to odnesl Mike, kterého ve dvojce hraje James LeGros), film neobsahuje žádné sny a do scénáře se připsala ženská partnerka pro Mikea. (BoredSeal)
  • Don Coscarelli sa priznal, že menšiu inšpiráciu našiel v knihe "Salem's Lot" od Stephena Kinga. (beso74)

Související novinky

Reklama

Reklama