Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vyšší budget oproti jedničce jde zatraceně znát. Lepší triky, přehlednější scény, více krve i létajících koulí, celkově vymazlenější atmosféra. A hlavně nenahraditelný Tall Man, který se teprve tady stává kultovní postavou. Potěší špetka humoru (motorovka vs. ještě větší motorovka), několik narážek na legendární Evil Dead i samotného Raimiho. Jedna z mála výjimek, kdy sequel předčí originál. Krátce řečeno: Hororový orgasmus. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Phantasm II“ skvěle navazuje na první díl, možná je ještě lepší, minimálně v tom smyslu, jak je to celí ujeté a fantaskní. Horor se z toho trochu vytrácí, je v tom více humoru a bizarních situací, ale film je pořád velmi akční a je to prostě jízda od začátku do konce. Nikdy nevíte, co se komu stane a jak zase budou úřadovat ty děsivé koule. Mimochodem, trikově pořád výtečné. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dražší neznamená vždycky lepší, ale ve dvojce kultovního Phantasmu se povedlo Coscarellimu využít vyšší rozpočet naprosto skvěle.  Zvláštní atmosféra v  už ne tak zcela reálném světě kolem sběratele duší Dlouhána nebyla nijak narušena, ba co víc, nabrala na působivosti, snové výjevy pak patří k těm nejlepším scénám. Létající  smrtící koule se tu stávají nedílnou fetiší, kterou se každý následující díl opájí víc a víc a která celý Phantasm de facto definuje.  Přibylo krvavých a nechutných scén a Dlouhán se stává hororovou ikonou. Lze udělit jiný než plný počet? ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velké zklamání. Klasický nevýrazný americký horror 80. let. Vykradené detaily a scény z jiných filmů, na začátku je výborná scéna ozbrojování, ale než se hlavní postavy dostanou vůbec k použití těch "hračiček", uběhne strašná doba, kdy se vůbec nic neděje. Nuda, nuda, ... docela dobrou atmosféru pak sráží špatné herecké výkony a děj naprosto o ničem. Finále je docela dobré, ale to už nezachrání tu spoustu znuděného času, který jsem u filmu musel vydržet. Phantasm rozhodně asi není série pro mne. Jednička se mi líbila víc díky atmosféře a hudbě, tady už je i ten hudební doprovod trochu potlačen ... Prostě nic moc, slabota, nuda ... Jak já říkám: "Horror pro děcka ..." ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Na první zhlédnutí se mi druhý Phantasm líbil mnohem víc než první, teď jsem si jedničku a dvojku zopakoval s odstupem jednoho dne a přijde mi, že prvnímu dílu jsem dosud křivdil a druhý jsem si pamatoval v až moc dobrých barvách. Na dvojce je každopádně vidět větší rozpočet, je tam víc krve, víc trpaslíků a létajících koulí, příběh je rozmáchlejší. A zvlášť ten rozmáchlejší příběh mi úplně nesednul, prostor maloměsta z jedničky mi seděl více - vždyť právě když se děj dvojky usadí v novém maloměstě, je nejzábavnější (předchozí ježdění autem po všech čertech je rázem zapomenuto). Pěkný, atmosférický, zábavný horor. Jen ten příběh by mohl dávat trochu větší smysl, postavy by mohly jednat logičtěji a mohli by je hrát lepší herci. Ale co už. Horror movie of the year ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Film byl natočen až za téměř deset let po první části. Zasadil se o to jeden z vysoce postavených pracovníků Universal Pictures, protože byl velký fanoušek prvního dílu. (Chatterer)
  • Rozpočet 3,000,000 dolarů je vůbec nejvyšším v celé sérii a zároveň nejnižší, jaký studio Universal poskytlo na film v 80. letech. (Chatterer)

Související novinky

Reklama

Reklama