Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celým jménem se jmenuje Marion Cobretti, ale nemá rád své dívčí křestní jméno, a tak si nechá přáteli i nepřáteli říkat Cobra, což zní přece jen ostřeji a víc chlapsky. Hned v úvodní scéně také předvede, co to v jeho případě znamená být chlap a jakým způsobem léčí chorobu zvanou zločin, když chladnokrevně, téměř rutinně, odpráskne pobudu terorizujícího předměstskou samoobsluhu. Je stejně krutý jako zločin, proti kterému bojuje, což je mu sice nadřízenými vytýkáno, leč není mu v tom bráněno. A právě Cobra dostane za úkol chránit důležitou svědkyni, modelku Ingrid, která jen zázrakem unikla smrti při řádění bandy vedené vrahem přezdívaným "Noční řezník". Sotva převezme úkol, už má plné ruce práce, aby Ingrid zachránil před dalšími útoky gangu zabijáků. A když nepomůže ani to, že ji ukryje na zcela neznámém místě, je jisté, že zrádce je někde velmi blízko a nejspíše také vlastní služební odznak. Zatímco se k jeho skrýši blíží desítky motocyklů se svými smrtonosnými jezdci, Cobra nabíjí zbraně, připravuje granáty a chystá se k nejtěžší bitvě svého života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (474)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Volejte Cobru. Typický zástupce osmdesátkových cheesy akčňáků s cool Slyem. Pohrdání autoritami, suché, mizerně přeložené hlášky, děravý scénář a extrémní spotřeba nábojů. Kde jinde hraje pohodová popová muzika a záporáci se věší na háky jako prasata. Neskutečná stylovka. Jako by Bruce Springsteen vzal samopal a začal likvidovat zločince. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tady končí zákon a nastupuju já." Ano, takhle jednoduché to je. Máme tu padouchy Nového řádu a drsňáka, který si ani ve tmě nesundává sluneční brýle, na cíle ukazuje samopalem s červenou tečkou a odhodlaně zachraňuje hranolky topící se v kečupu. Kdo to asi vyhraje? To nechci snad ani prozrazovat, protože nejeden retardovaný divák by mohl tápat. Ti ostatní s tím nebudou mít problém a vystačí si s rozhodnutím, zda je poručík Cobretti osmdesátkově bavil nebo znechutil. Já patřím do první skupiny a kdyby měl Cobra mezi neustálou střelbou ještě větší prostor pro hláškování, tak bych byl ještě spokojenější. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, tupý, přímý film s typicky osmdesátkovou atmosférou. Ovšem když se mu podíváte pod pokličku, je velice dobře natočen; všechny ty hudební montáže, prostřihy - je vidět, že film není jen nudně béčkovým výtvorem znuděného režiséra. Jen převeliká škoda, že celý film není jako jeho prvních 5 a závěrečných 10 minut. To by byla panečku jízda. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tam kde končí zákon, začíná on. Puručík Cobretti. Drsňák se samopalem s laserovým zaměřovačem, nepřehlídnutelnýma zrcadlovkama, sirkou v zubech a nepříliš vybranými způsoby. Kašle na předpisy a nikdy nedržel v ruce pouta - zabijácký psychouše má totiž na háku (doslova) a nezná slitování... Inu, celkem cool tenhle chlapík, ale neskryje, že je víceméně pozérskou figurkou a odvarem svých velkých (ještě drsnějších) vzorů.... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Černé brýle, sirka v puse a bouchačka vykládaná slonovinou... Dnes již klasický Stalloneho film, ostrý jako břitva. Záporáci jsou odporně slizcí a šílení a Sly, jako Cobretti - doslova prvotřídní. Cobru bych svou syrovostí přirovnal třeba k Drsnému Harrymu (například námět i ponurá atmosféra jsou si dosti podobné, stejně jako zde zmíněná práva zločinců a navíc se zde objeví i dva herci, kteří hráli v prvním filmu o Harrym Callahanovi - Andy Robinson a Reni Santoni) a trošku zde cítím i Halloween. No prostě, jeden z lepších Sylvesterových filmů a drsná vzpomínka na akční a nekompromisní osmdesátá léta. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (29)

  • Postava Kobrova partnera se jmenuje Sgt. Gonzales. Stejné jméno nese i parťák Drsného Harryho, jenž Kobře posloužil jako inspirační zdroj. A kupodivu ho hraje opět Reni Santori. (Divočák)
  • Většinu filmu má Marion (Sylvester Stallone) v ústech sirku a na očích sluneční brýle. Poprvé si brýle sundá v čase 15:25. (žvanimírek)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno