Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1965 prosila malá Lucy Cullinsová úpěnlivě Santu, aby jí přivedl ve zdraví domů tatínka, bojujícího ve Vietnamu. Když otec navzdory jejím prosbám zahynul, zahořklá Lucy zanevřela na svátky a přestala věřit na Santa Clause. Nyní je dospělá, energická a značně cynická, zejména pokud jde o Vánoce. Pracuje jako producentka firmy prodávající v teleshoppingu různé cetky. Její necitelnost se vyrovná snad jen chamtivosti jejího šéfa. A tak si Lucy neudělá si čas ani na to, aby se zašla podívat na malou neteř a její vystoupení na vánoční besídce. Letos se však mnohé změní. Santa Claus se totiž po dvou stoletích chystá do penze. Musí si najít náhradu a jeho tajným favoritem je právě Lucy. Pro ni však Vánoce znamenají tak málo, že nemá příležitost ji pro službu získat. Skřítek Ralph ho však začíná uhánět, protože pokud Santa nebude mít nástupce včas, začne polární čepice tát, a to by znamenalo katastrofu. A tak Santa využije příležitosti, když Lucy hledá pro natáčení reklamy představitele Santy, a přihlásí se. (TV Nova)

(více)

Recenze (43)

suicide 

všechny recenze uživatele

ALe tak nemůžu říct, že by nepadlo pár skvělých nápadů. Santa Claus je funkce, v níž se lidé střídají po 200 letech, jinak by roztál severní pol. Škoda jen, že Santu Clause vymyslela Coca-Cola. Ale kde jsem už vážně padal smíchy je místo, kde se všichni dozvíme, že novým Santa Clausem se má stát ženská aještě k tomu všemu černoška a aby toho nybalo málo tak ještě v podání bláznivé Whoopi Goldberg. Ten souhrn nápadů je natolik ujetý, že si nemyslím, že by obsdazení kohokoli jiného do havní role přineslo nějakké zlepšení. Whoopi Goldberg je sice v tomhle filmu strašně kýčovitá, nesympatická a vůbec nefunguje, ale když se zamyslíme, tak nefunguje jiným možným způsobem, který se dá snést - máte-li náladu na zhlédnutí kraviny podobného druhu. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Jak vidím, jsem jedna z mála, kdo dal tomuto filmu vyšší hodnocení. Měl pro mě velké kouzlo tím, že v něm (mimochodem vizuálně naprosto bezchybný) Santa Claus svým tradičním veršováním dával povel svým věrným sobům, aby daly jeho sáně do pohybu. To jsem do té doby nikdy v žádném jiném americkém vánočním filmu neviděla. A klasickou scénu letících saní tažených soby, které se blíží k zářícímu měsíci, to jsem do té doby viděla jen na obrázcích. Pak ale přišel Polární expres a vše bylo zapomenuto. Ten je pro mě, z těch amerických, králem vánočních filmů. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

A tohle proboha vymyslel kdo? Děj je zajisté zajímavý a mohlo by to i fungovat, to by v tom ovšem nesměla hrát absolutně nesympatická Whoopi Goldbergová, která v tomto filmu působí jako pěst na oko a ani trochu sem nezapadá. Ale dobře, tohle teď nechme stranou. Stalo se a Whoopi Goldberg byla obsazena do hlavní role budoucího Santa Clause (moc bych za to nedal, že si zde zahrála jen díky tomu, že to určitě sama produkovala, protože bych chtěl vidět režiséra, který by Whoopi přiřkl takovouto roli zcela dobrovolně, to je to samé, jako byste chtěli, aby ve filmech, které produkovaly holky Olsenovy také ony samy nehrály) a my s tím už nic nenaděláme. Když tohle odmyslím, tak je to příjemný, milý a zajímavý film. Ale s Whoopi to prostě nefunguje a je to evidentní. Takže dávám pouhé dvě hvězdičky. A to jen díky zajímavému scénáři a díky tomu, že mám rád vánoční filmy. Ale Whoopi Goldberg by měla sakra odhadnout, do jaké role se hodí a v jaké roli je nevkusná! ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Paradoxně mi na vánočním filmu letošního adventu číslo 12 vadila jeho hlavní hvězda, Whoopi. Její postava je nesympatická a trousí jeden trapný vtip za druhým. Její pod-zápletka je neskutečně umělá. Jediná věc na celém filmu, na kterou je radost se koukat je samotný Santa. Příjemný, zábavný a budete ho chtít jednoduše obejmout. Bohužel, celkově se jedná o podprůměrnou rodinou zábavu, kterou přežijete, ale nijak vás nezaujme :( ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak mám trochu pocit, že po Sestře v akci šla kariéra Whoopi Goldberg strmě dolů. Pravda, všechny její následné filmy jsem neviděl, ale tady hraje ženu, která zanevřela na Vánoce, protože jí zemřel otec. A to se dá pochopit. Otázka však zůstává jedna a je celkem důležitá. Pakliže Santa Claus má vybírat ze všech lidí na celičkém světě, proč by si vybral zrovna Lucy, která Vánoce prakticky z duše nesnáší a navíc má docela pokřivenou duši, když lidem prodává šunty a ví to. Celé je to o tom ji přesvědčit, komediálního ducha to docela postrádá. Vánoční nálady se ale člověk přeci jen dočká, lehce milé scény tu jsou. Jinak je to ale strašná blbost doplněná hroznými triky, scénářem i dialogy a umělým sněhem, který je patrný na první pohled nejvíc na střeše, když W. G. leze do komína. Nutno dodat, že to bylo rozloučení Nigela Hawthorna s filmem...tak nevím, zda povedené ačkoli on asi byl na snímku to nejlepší. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama