Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Technicka stranka je super. Rozpocet bol evidentne velky. Herecke obsadenie je tiez zaujimave. Ma to dokonca tu pôsobivu atmosferu aku mali sci-fi filmy v 80tych rokoch. Lenze od polovici filmu sa to neskutocne zhovadi pretoze postavy sa postupne spravaju stale imbecilnejsie a trapnejsie vdaka comu sa to da pozriet iba raz, pretoze znova by som tie nezmysli nerozchodil. Vzhladom na skvelu prvu polovicu ma to dost stve. Podobne dopadol napriklad nedavny Scottov Prometheus. Filmy s velkym potencialom ale imbecilnym vyustenim. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja sa cítim v tomto uzavretom prostredí mimo civilizáciu, ale zároveň uprostred jej najmodernejšej techniky ako divák vždy veľmi útulne. Je jedno, či pod hladinou mora, v ponorke, alebo vo vesmíre. Potom mi ani nijak extra nevadí, že parazit Leviatana parazituje už na raz vymyslenej a viackrát lepšie zobrazenej príšere, ako aj na scenáristickej štruktúre. Záverečná polhodinka je veľmi napínavá a to reálne, ako aj béčkovo zábavne. Film obsahuje jeden zaujímavý psychologický moment, kedy si asi nejeden divák bude hovoriť, čo by urobil on a asi sa stotožní s drastickým riešením jednej členky posádky. Na tej "popkornovosti a nízkorozpočtovosti" zmieňovaných predobrazov nakoniec nie je nič zlé, ak to dokáže pobaviť. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Prvý film v živote, ktorý ma dokázal vystrašiť, a teda krásne spomienky na detstvo. Inak samozrejme neskrývaná kópia filmu Vetřelec, ktorá zápletku hodila na dno oceánu. Treba uznať, že Leviathan aj z dnešného pohľadu väčšinu času vyzerá slušne. Samozrejme na záver, kde je už treba ukázať monštrum v plnej kráse, tak je rok výroby poznať oveľa výraznejšie. Z hereckého a scenáristického hľadiska jasné béčko, ktoré by sa bez veľkej nostalgickej hodnoty pohybovalo v rozmedzí 2-3*. Hlavne veľká škoda, že si nedali viac práce s postavami, pretože je tam priveľa ľahostajnosti a primálo pudu sebazáchovy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁ TO VŠECHNY CHARAKTERISTIKY HLUBOKOMOŘSKÉHO ŽIVOTA: ŠUPINY, ŽÁBRY... REGENERACI, A OBDOBÍ LATENCE. ALE JE FAKT, ŽE SI TO PAMATUJE, TAKŽE TO VYPADÁ, ŽE MÁ JEŠTĚ JINÉ VLASTNOSTI…" /// To bylo v časech, kdy všechno špatný přicházelo z Ruska… Prozkoumávat potopenou loď je stejně zajímavý, jako bloudit po tý vesmírný. Lekačky a podmořský prostředí celkem baví. Příběh taky není žádná trága, jen je třeba přijmout fakt, že je to taková slátanina několika filmů. Prostě béčko, ve kterým se utopilo dost prachů (navíc). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pokousal mě kapr. 2.) Thx za titule ,,limbonicart“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nezáživná variace na The Thing, která se zbytečně dlouho rozjíždí, zbytečně se fixuje na nesympatické postavy, kterým do poslední chvíle ani pořádně nevadí, že je něco vraždí a konzumuje. Asi proto, že ani samotná potvora není zdaleka tak děsivá a nechutná, jako ta ze známějšího bratříčka. Závěrečná honička působí místy nechtěně směšně a korunu tomu dává dost nepovedený závěr s trapným KO. K dobru musím akorát přičíst poctivé kulisy a efekty a tradičně kvalitní hudbu Jerryho Goldsmithe, která se ale často k filmu moc nehodí - zejména ten přehnaně heroický závěr. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu, kdy Tony 'DeJesus' Rodero (Michael Carmine) začne lapat po dechu, Steven Beck (Peter Weller) ve snaze pomoct mu spustí monitor, na němž běží zmatečné 3D animace. Jednou z těch animací je 3D náčrt lampy s míčem, což je Luxo Jr. ze stejnojmenného krátkého filmu Luxo Jr. (1986), který je zároveň prvním 3D filmem natočeným pod hlavičkou studia Pixar. Nezbedná lampa se pak stala i logem tohoto studia. (Bertramm)
  • Režisér George P. Cosmatos obdržel přes padesát kreslených návrhů, jak by měl netvor ve filmu vypadat. Výsledná podoba je kombinací všech těchto návrhů. (Holina)
  • Část potápěčských obleků byla vypůjčena z filmu 2001: A Space Odyssey, přičemž zbytek byl vytvořen z fotbalových chráničů. (Chatterer)

Reklama

Reklama