Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takmer totožný so svojim o trošku starším bračekom DEEPSTAR SIX. A určite mu to neuberá na mojom celkovom hodnotení. Je profesionálnejšie natočený, ako vyššie spomenutý film a má kopu dobrých momentov. Klasika podvodného sci-fi horroru. Aj napriek tomu sa však viac prikláňam ku DEEPSTAR. P. S. Jerry Goldsmith sa v záverečných titulkoch prekonáva ( podľa mňa jeden z jeho najlepších a najdokonalejších hrdinských motívov ). ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Béčkový sci-fi, ktorý vychádza zo Scottového Votrelca, Carpenterovej Veci a s časti aj Cameronovej Priepasti. Nie je to zlé výprava a návrh podvodnej výskumnej stanice od Rona Cobba, ktorý pracoval napríklad na prvých dvoch Votrelcoch či Priepasti sú celkom fajn. Príšera na ktorej sa podieľal aj Alec Gilis a Tom Woodruff vo Winstonovom štúdiu tiež nie je najhoršie. Herci tiež stoja za to Robocop Peter Weller, Plukovník Johna Ramba Richard Crenna či sexi Amanda Pays dokážu film potiahnuť. Film moc nenudí, ma svižne tempo, fajn kulisy a dokáže zaujať aj béčkový príbehom, no aby sa s toho stal lepší film by musel mať Leviathan o dosť lepšiu atmosféru a aj hudbu legendárneho skladateľa Jerryho Goldsmitha. 65% - 3* ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Solidní podmořský mix Vetřelce a Věci (všechny hlavní motivy filmu jsou obšlehnuté z těchto snímků). George P. Cosmatos nikdy nebyl velký režisér, ale minimálně v 80. letech točil řemeslně obstojné, na nic si nehrající žánrovky. Zamrzí slabší triky (proto zde platí dvojnásob, že je lepší, když příšeru vůbec nevidíme) a některá obligátní klišé, ale nadšenci do sci-fi hororů by i tak tuhle u nás prakticky neznámou záležitost měli vidět. 60 - 70 % ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Uzavrené priestory či už niekde pod vodou alebo vo vesmíre sklamú iba málokedy. Aj v tomto prípade ide o celkom slušnú, atmosferickú dusnotu, kedy záhadná genetická nákaza likviduje jedného podmorského baníka za druhým. Dôjde aj na hrdinské činy, trocha gore, napínavý útek a boj s "roztomilou" podmorskou príšerkou. Veľká spokojnosť. 75/100 ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Krade se, kde se dá. Je v tom Vetřelec, Věc a samozřejmě i Propast (ačkoliv Leviathan šel do kin dříve, tak byl od počátku plánován jako parazit na Cameronově projektu). Škoda s tímhle tvůrčím týmem by se býval dal vytvořit podstatně lepší snímek. Takhle je to příjemně zábavné béčko se suprovým obsazením a jako ostatně vždy povedenou Cosmatovou režií. 65% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Část potápěčských obleků byla vypůjčena z filmu 2001: A Space Odyssey, přičemž zbytek byl vytvořen z fotbalových chráničů. (Chatterer)
  • V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982). (SeBig)
  • Režisér George P. Cosmatos obdržel přes padesát kreslených návrhů, jak by měl netvor ve filmu vypadat. Výsledná podoba je kombinací všech těchto návrhů. (Holina)

Reklama

Reklama