Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Ano, hlavně toho Vetřelce nemuseli kopírovat tak okatě, ale Propast bych mezi materiál sloužící tvůrcům jako inspirace rozhodně neuváděl, jak tomu někteří zdejší činí, protože byla natočena později. ___ Jinak jde o příjemný bubu sci-fi s úsměvným koncem a pro osmdesátky celkem charakteristickou závěrečnou scénkou. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

POZOR, komentář může obsahovat nepatrné boilery. U tohoto filmu Vás napadnou dvě věci. Tou první je, že inspirace Vetřelcem je více než obrovská a všimnul by si jí i nevidomý. Podobná lokace, dokonce i nějaké scénky. Druhá věc je ta, že se ten film nebere moc vážně a je to hlavně pocítít na konci, kde mě neskutečně rozesmály dvě scény. Jedna s černochem a druhá na vrtné plošině. Jinak se ale jedná o průměrný, béčkový Sci-fi monster-movie, který utíká dobře, nenudí a je i zábavný s menší atmoškou. Příšerka taky nevypadá špatně a připomněla mi malinko Věc. Doporučit se to určitě dá, ale nečekejte spin-off Vetřelce. Ps. Mě osobně potěšila účast Marva ze Sám doma a každou chvíli jsem čekal, že na něho poletí nějaká ta cihla :D ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mám-li nechtě použít české názvy abych nevypadal jako pozér, nabízí se srovnání s Propastí, Vetřelcem a Věcí. A bohůmžel na každý z těchhle filmů Leviathan v něčem ztrácí: Horší herci, slabší postavy (ploché a většinou dost vypatlané), méně propracovaný příběh, fůra křečovitého "hláškování" a jalového plkání o blbostech minimálně celou první třetinu, chudší výprava a tím pádem levnější videofilmový look, a v neposlední řadě trochu podivný střih - v druhé půli jsem měl pocit, jako kdyby střihač pár scén někam zabordelil. A k tomu všemu hraje hudba děsivější a obludnější než všechna geneticky modifikovaná monstra dohromady - sterilní orchestrální humáč jak k nějakému mainstreamovému "velkofilmu" ze šedesátek (Goldsmith zjevně neměl své dny). Vím, že Abyss, Alien i Thing jsou prostě impozantní vrcholy žánru a nějaký jiný příbuzný film jim sotva může vážněji konkurovat. Ale tomuhle béčku prostě čtvrtou dát nemůžu a nemůžu, i když bych hrozně moc chtěl. ()

topi 

všechny recenze uživatele

To je opravdu mix Aliena a Věci, ovšem průměrně natočené. Herecké obsazení je v pohodě, stejně i hudba Jerryho Goldsmithe, i triková práce mistra Stana Winstona není špatná, ovšem se střihem to už bylo horší. Bylo to zbytečně moc ukvapené, některé scény měly ještě číhat na správnou atmosféru a ne být tak rychle hrrrr. Od G. P. Cosmatose si radši pustím Ramba 2 nebo Cobru. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Krade se, kde se dá. Je v tom Vetřelec, Věc a samozřejmě i Propast (ačkoliv Leviathan šel do kin dříve, tak byl od počátku plánován jako parazit na Cameronově projektu). Škoda s tímhle tvůrčím týmem by se býval dal vytvořit podstatně lepší snímek. Takhle je to příjemně zábavné béčko se suprovým obsazením a jako ostatně vždy povedenou Cosmatovou režií. 65% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu, kdy Tony 'DeJesus' Rodero (Michael Carmine) začne lapat po dechu, Steven Beck (Peter Weller) ve snaze pomoct mu spustí monitor, na němž běží zmatečné 3D animace. Jednou z těch animací je 3D náčrt lampy s míčem, což je Luxo Jr. ze stejnojmenného krátkého filmu Luxo Jr. (1986), který je zároveň prvním 3D filmem natočeným pod hlavičkou studia Pixar. Nezbedná lampa se pak stala i logem tohoto studia. (Bertramm)
  • V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982). (SeBig)
  • Leviathan je ve skutečnosti mytologická mořská obluda ze Starého zákona. (Lajty)

Reklama

Reklama