Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tři a kousek. To, že film připomíná slavnější (a lepší) snímky, přece hned neznamená, že je o tolik horší. Leviathan určitě má dobrou atmosféru i sympatické herecké obsazení, jen je škoda, že se těmi zmiňovanými bratříčky a sestřičkami inspiroval tak moc, až to vypadá, že jeho scénáristé prakticky nepřišli s žádným pořádným nápadem. Tedy kromě závěrečné rány pěstí, která je vskutku originální. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Jde to po krvi!" ,,Chcete snad říct, že tu je s náma Dracula?" Ano, mix Vetřelce s Věcí vstupuje do kin společně s daleko lepší Propastí a s o něco slabší Deep Star Six. Skvělý Vetřelec vykrádal stejně jako Věc z jiných filmů, tudíž všechny podobnosti Leviathanovi odpustím. Škoda, že Goldsmith zní jen místy strašidelně (ve Vetřelci si vedl zatraceně líp) a S.Winston odvedl jen standardní práci (creatury hezké, ale mohlo jich býti houšť). Podmořská stanice působí velmi věrohodně, chodby, připomínající potrubí, jsou opět jako z Vetřelce (ale kulaté máme i v 2001: vesmírná odyssea) a všemocná (a všehoschopná) Organizace má vše pod kontrolou. Boj posádky s mutujícími spolučleny je efektní a na rozdíl od první části rychlý. Z dokumentárního filmu o tom, jak se těží drahé kovy na dně moře, se postupně stane strašidelné sci-fi. Závěrečné scény přitažené za vlasy musí potěšit každého fanouška B-filmů! ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Filmov ktoré by sa odohrávali pod morskou hladinou veľa nepoznám,tak som bol vo veľkom očakávaní či sa mi to bude páčiť.Podmorské dno,klaustrofóbické priestory lode a monštrum pred ktorým nemáte úniku.To malo veľkú šancu na úspech a dopadlo to nad moje očakávania.Silno depresívna snímka,lebo keď si predstavím tak hermetickom uzatvorenom priestore by som bol ja a začalo by tam zabíjať monštrum o ktorom nič neviem,tak to znie ponuro až atmosferický a to tieto ingrediencie tento film všetky obsahuje.To monštrum by som porovnal s Vecou lebo ona bola uzavretá v ľadovci a táto na morskom dne a obidve vedeli parádne mutácie a postrehol som zmienku na votrelca,keď sa to monštrum dostávalo s brucha a to tu bolo tiež.Malo to veľmi slušnú atmosféru aj napätie.To monštrum nebolo vidieť v plnej krase ale v takých malých priestoroch to je aj pochopiteľné.Je to vynikajúci film ale ako som už napísal nemalo to čisto svoju myšlienku.Lebo tam bolo okopírovaných viacero filmov ale aj tak paráda. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Parazit na Cameronově Propasti od tvurců Vetřelce a Věci. Čili narychlo spíchnutý blábol vytvořený za účelem se svést na slavnějším filmu a nahrabat si co nejvíc prašulí. A taky to podle toho vypadá. Něco pořádného se začne dít až zhruba po 60% filmu. Chybí gradace napětí. Pořádný záporák. I příšerka není nic moc. Celkem ucházející herci a slušný rozpočet už tuhle slátaninu nespasí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser George P. Cosmatos uz mal nejake reziserske skusenosti s tocenim /Rambo 2/, takze sa rozhodol pozicat si nieco od Votrelca, nieco od The Abyss Johna Camerona a nieco od filmu Thing Johna Carpentera. Cuduj sa svete, ono to funguje! Scenar na urovni, masky a efekty robil Stan Winston /zasveteni vedia, o com pisem/ a aj strasidelna atmosfera sa najde. Spokojnost, ktora vsak nijako nenarusa hranice priemeru : 69 % ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Část potápěčských obleků byla vypůjčena z filmu 2001: A Space Odyssey, přičemž zbytek byl vytvořen z fotbalových chráničů. (Chatterer)
  • Režisér George P. Cosmatos obdržel přes padesát kreslených návrhů, jak by měl netvor ve filmu vypadat. Výsledná podoba je kombinací všech těchto návrhů. (Holina)
  • V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982). (SeBig)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno