Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

honajz2 

všechny recenze uživatele

První polovina je strašně nudná, nebo aspoň těch prvních 30 minut. Pak se to naštěstí rozjede a je to i celkem napínavé, akorát ve finále už to bylo zbytečně překombinované, SPOILER smrt černocha těsně před koncem mě naštvala, jelikož ze všech postav mě jako jediný dokázal nějak zaujmout KONEC SPOILERU a celkově to na mě působilo poněkud průměrně. Ono je to vlastně propojení několika filmů najednou, to je jasné už jenom z syžetu, ale dívá se na to (kromě první poloviny) celkem dobře, později to začne být napínavé, pár nápadů je zajímavých, ale celkově mi ten film spadá do kategorie "neurazí, nenadchne". Na víc to nemá. 3* ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Leviathan je názornou ukázkou toho, že vykradením různých prvků ze slavnějších filmů (tady je to Propast, Věc a hlavně Vetřelec), lze vzniknout zdařilé béčko, i když mi po jeho zhlédnutí zůstala taková mírná pachuť v ústech, protože být tam, po vizuální a trikové stránce, propracovanější hlavní monstrum, asi bych chrotal daleko více blahem než teď. Ale nejvíc si paradoxně cením první půlky, kde o monstru není vidu ani slechu, potažmo prochází počátečním vývojem, a v níž je pro mě Leviathan nejzajímavější. Hereckému obsazení, s ohledem na standard těchto filmů, bych máloco vytknul... snad jedině to, že "hlavní dvě přednosti" Amandy Pays zůstanou bohužel zahaleny. Leviathan se nijak nesnaží vměstnat mezi nejlepší snímky (i když by kdekdo, díky jménům Winstona či Goldsmithe, mohl nabýt opačného dojmu), což je v konečném součtu jedině dobře. Béčkových 70% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja sa cítim v tomto uzavretom prostredí mimo civilizáciu, ale zároveň uprostred jej najmodernejšej techniky ako divák vždy veľmi útulne. Je jedno, či pod hladinou mora, v ponorke, alebo vo vesmíre. Potom mi ani nijak extra nevadí, že parazit Leviatana parazituje už na raz vymyslenej a viackrát lepšie zobrazenej príšere, ako aj na scenáristickej štruktúre. Záverečná polhodinka je veľmi napínavá a to reálne, ako aj béčkovo zábavne. Film obsahuje jeden zaujímavý psychologický moment, kedy si asi nejeden divák bude hovoriť, čo by urobil on a asi sa stotožní s drastickým riešením jednej členky posádky. Na tej "popkornovosti a nízkorozpočtovosti" zmieňovaných predobrazov nakoniec nie je nič zlé, ak to dokáže pobaviť. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Technicka stranka je super. Rozpocet bol evidentne velky. Herecke obsadenie je tiez zaujimave. Ma to dokonca tu pôsobivu atmosferu aku mali sci-fi filmy v 80tych rokoch. Lenze od polovici filmu sa to neskutocne zhovadi pretoze postavy sa postupne spravaju stale imbecilnejsie a trapnejsie vdaka comu sa to da pozriet iba raz, pretoze znova by som tie nezmysli nerozchodil. Vzhladom na skvelu prvu polovicu ma to dost stve. Podobne dopadol napriklad nedavny Scottov Prometheus. Filmy s velkym potencialom ale imbecilnym vyustenim. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takmer totožný so svojim o trošku starším bračekom DEEPSTAR SIX. A určite mu to neuberá na mojom celkovom hodnotení. Je profesionálnejšie natočený, ako vyššie spomenutý film a má kopu dobrých momentov. Klasika podvodného sci-fi horroru. Aj napriek tomu sa však viac prikláňam ku DEEPSTAR. P. S. Jerry Goldsmith sa v záverečných titulkoch prekonáva ( podľa mňa jeden z jeho najlepších a najdokonalejších hrdinských motívov ). ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982). (SeBig)
  • Na začátku filmu, kdy Tony 'DeJesus' Rodero (Michael Carmine) začne lapat po dechu, Steven Beck (Peter Weller) ve snaze pomoct mu spustí monitor, na němž běží zmatečné 3D animace. Jednou z těch animací je 3D náčrt lampy s míčem, což je Luxo Jr. ze stejnojmenného krátkého filmu Luxo Jr. (1986), který je zároveň prvním 3D filmem natočeným pod hlavičkou studia Pixar. Nezbedná lampa se pak stala i logem tohoto studia. (Bertramm)
  • Režisér George P. Cosmatos obdržel přes padesát kreslených návrhů, jak by měl netvor ve filmu vypadat. Výsledná podoba je kombinací všech těchto návrhů. (Holina)

Reklama

Reklama