Reklama

Reklama

Rambo II

  • USA Rambo: First Blood Part II (více)
Trailer

Obsahy(1)

Veterán z vietnamské války John Rambo je zavřený a pracuje v kamenolomu. Jeho bývalý velitel plukovník Trautman za ním přijede a nabídne mu, že ho dostane z vězení, když pomůže zachránit zajatce ve Vietnamu. Rambo souhlasí a letí na základnu do Thajska. Má za úkol najít zajatecký tábor a potvrdit jeho existenci fotografiemi – nesmí však vejít v kontakt s nepřítelem. Velitelem operace je Murdock, který v Rambův úspěch příliš nevěří, ale chce uspokojit své nadřízené. Rambo má seskočit z letadla, ale seskok se nevydaří: zůstane viset za popruhy a musí se odříznout. Murdock chce akci zrušit, protože nevěří, že by Rambo mohl takový skok přežít. Plukovník ho ale přemluví ať počká alespoň 36 hodin... Rambo přežil a setká se se spojkou – ženou, která ho má dovést na místo určení. Po řece je přeplaví říční pirát a v noci dorazí k táboru. Při prohlídce najde Rambo několik zajatců zavřených v chatrči a jednoho přivázaného ke kůlu. I přes jasné rozkazy se rozhodne tohoto muže zachránit. Společně prchají džunglí a pronásledují je vietnamští vojáci. Nastoupí na loď, piráti je ale chtějí zajmout. Rambo je zneškodní a potopí i člun, který na ně zaútočil. Mezitím se k místu setkání blíží vrtulník s plukovníkem, který má Ramba vyzvednout. Nahlásí Murdockovi, že má Rambo s sebou jednoho ze zajatců a ten dá okamžitě rozkaz ke zrušení akce. Když plukovník protestuje, namíří na něj pilot zbraň a on nemůže nic dělat. Murdock předpokládal, že tábor bude prázdný, a tím pádem se kongres o zmizelé americké vojáky přestane zajímat. Přítomnost zajatců ale mění celou situaci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (696)

hippyman 

všechny recenze uživatele

a zlatou medaili v lukostřelbě pro USA na LOH 1985 ve Vietnamu získáváááá.... anooo, John Rambo! i když měl v toulci jen pár šípů, postřílel s nimi půlku vietkongu a ještě mu jich několik zbylo, fenomenální! a když k tomu přičtu sérii výbuchů, za které by se nemusel stydět ani majkl bej, a 69x vyšší body count než v jedničce, vychází mi z toho o hvězdu lešpí podívaná, než právě Rambo: First Blood... 80% ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

inak hodnotit nemozem....no neda sa...Rambo II je bol a stale je symbol mojho pohladu na komunizmus.Ked som to pozeral niekedy koncom 80tych rokov ako 8 rocny fagan, nakreslil som si svoje zakladne principy pohladu na rozne izmy...tie sa casom zmenili,no gro ostalo...PS.Usama by mal Slymu dakovat, ze mu zachranil prdel;=) ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dvojku mám strašně rád, protože právě v ní je (můj subjektivní názor) John Rambo úplně největší drsňák. Dostane tady pořádně přes p**u, což se v ostatních dílech už moc neděje, navíc mu zabijou blízkou osobu, což bych paradoxně normálně bral jako úplně nejlacinější trapas, ale tady to prostě z nějakého neohalitelného důvodu funguje fajnově, plus se to celé odehrává v džungli s rákosníkama, což filmu zvyšuje body count. Tohle je už čistě akční superdrive, kterej uplně chápu, že ve srovnání s jedničkou nemusí každýho potěšit, ale mě celkem překvapivě naplnil skvěle. 90% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Přímočará akce, Stallonův pokřivený obličej a jeho neporazitelný hrdina po létech znovu. Tentokrát ve Vietnamu, zrazen svými americkými soudruhy a opět vítězný. Filmová oddychovka lepší než mnohý James Bond. Film dostal za efekty nominaci na Oscara, vydělal 300 milionů dolarů, ale Sly byl osobně "odměněn" i dvěma Zlatými malinami (za scénář a nejhoršího herce) a film získal i další dvě Maliny a 3 nominace na ně. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=nnTcdy5yPQs ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Doba se změnila. - Jak pro koho. Původní Rambo byl temný snímek o zákoutí poničené duše válečného hrdiny z Vietnamu, prošpikován skvělými dialogy a působivou akcí. Dvojka je naopak syrový akční film z pera Sylvestera Stalloneho a Jamese Camerona, který však také divákům nabízí důležité poselství. Akce je dokonalá, Sly výborný a snímek je i po letech stále vynikající. S První krví dějově naprosto nesrovnatelné, přesto však hodnotím vysoko, hlavně díky odvážné míře tzv. oddychové zábavy a ryzí akci. Stallone na vrcholu. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (75)

  • Rozpočet filmu byl 44 milionů amerických dolarů. (Čiban)
  • Postavení zajateckého tábora stálo přes 200 000 amerických dolarů. (McLushi)

Reklama

Reklama