Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je solidní, prostředí opuštěného města a kukuřičných polí se mi sakra zamlouvá! To já můžu. I soundtrack byl hodně zdařilý. Avšak problém tkví v hodně nezodpovězených otázkách či nedotaženostem. Čekal bych, že když už se povídka natáhne do celovečeráku, odpovědi budou. A taky mě naštval konec. Posuďte sami. Potenciál tu byl velký, bohužel, 2 hvězdy. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Přestože je na filmu znát malý rozpočet a velkou většinu, asi spolkl ten červený mrak, což měl být ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, tak je to fakt dobrý film. A schválně píši film a né horor, přestože posledních dvacet minut, je solidně napínavých a dojde tam na nějaké bu bu, tak z větší části mi film nepřišel hororový. Byl tajemný a dokázal, si udržet moji pozornost, ale spíš hlavní část filmu mi přišla, jako sociální sonda do života dětí a jejich nepochopení dospělými. A Peter Horton a Linda Hamilton, tady hrají skvěle, ale kdo je v tomhle směru dost zastínil, byli děti, ono se moc často nestává že ve filmech sou dětský herci sympatický a dají své role. Tady však musím vychválit všechny, od těch nejmenších Anne Marie McEvoy a Robby Kiger až po ty dospělejší John Franklin a Courtney Gains, všichni to hrají přesvědčivě a jejich výkon je dokonalý. V tomhle směru, mně mrzí že se film nesoustředil, na ty lidi ve městě a to jak děti postupné propadnou Isaacovi, protože by to bylo zajímavější než tenhle film, který sice neni špatný, ale má svoje mouchy. A přestože zním převážně kriticky, tak musím hodnotit kladněji a to hlavně díky hercům, kteří hrají uvěřitelné postavy a taky to neni špatné drama o dětech a jejich problémech, což se asi v tomhle filmu řešit nemělo a je to nechtěný výsledek, ale i tak se mi film líbil. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přestaň Sáro Connorová blbnout s těma harantama v kukuřici a běž se raději připravovat na Soudný den.. Solidně dusivá atmosféra nekonečných lánů, děti se srpy vedené dvojicí Pepa Melen v saku (Isaac) plus rezavý výkvět každé polepšovny (Malachai) a vše srážející nadpřirozený závěr plný optimismu. A přitom stačilo k zahnání všeho zla sebrat těm nebohým dětem z Gatlinu Bibli a vrátit jim PC hry, cigára, levné krabicové víno a popcorn z mikrovlnky.. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Idylická cesta mladých manželů Burta (Peter Horton) a Vicky (Linda Hamilton) se tragicky změní poté, co uprostřed kukuřičného pole srazí mladého chlapce. Při shánění policie dorazí do malého městečka Gatlinu, ze kterého už na první pohled čiší skrytá hrozba. Ve městě nežijí žádní dospělí, ale jen zdivočelé děti následující svého proroka, Izáka... Pamatuji si, když jsem film viděl před nějakýma dvaceti lety poprvé, tak jsem se skoro podělal strachy. Dneska - po desítkách více či méně zdařilých hororů - už jsem jako divák otrlejší, a tak jsem po většinu filmu jen zíval nudou (i když se budování atmosféry opuštěného městečka musí tvůrcům nechat). Ale ani ústřední dvojice (Peter Horton a Linda Holton), ani dětský kazatel (John Franklin) mi k srdci nijak nepřirostli, a tak snad stojí za zmíňku jen odporný (a to fakt) Malachai (Courtney Gains)... ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Film je časťou série: Children of the Corn (1984) [60%], Children of the Corn II: The Final Sacrifice (1993) [60%], Children of the Corn III: Urban Harvest (1995) [60%], Children of the Corn: The Gathering (1996) [70%], Children of the Corn V: Fields of Terror (1998) [40%], Children of the Corn 666: Isaac's Return (1999) [30%], Children of the Corn: Revelation (2001) [50%], Children of the Corn (2009) [50%], Children of the Corn: Genesis (2011). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • Ve většině záběrů byla použita pravá kukuřice, pro obtížnější záběry byla vyrobena z polyuretanu. (Chatterer)
  • Název písně, kterou si malá Sarah pouští na gramofonové desce, je "Runaway" od Dela Shannona z roku 1961. (K.I.N.G.)
  • V původním příběhu se Isaac jmenoval William Renfrew a Malachai se jmenoval Craig Boardman. (Chatterer)

Reklama

Reklama