Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Konverzační vztahovka, v níž staromládenecký ženáč usiluje o telecí krásku, které imponuje soused zabalený pouze v ručníku, jež prožil dlouhou noc s čerstvě rozkvetlou zubařovou seržantkou, která však miluje svého chlebodárce i jeho tři imaginární děti. Že je to poněkud nepřehledné? Ale to jen tak vypadá. Je to skvělý film, který s nadhledem poukazuje na to, co jedna malá lež dokáže natropit, když se ústřední donchuán statečně nedokáže přiznat. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přátelé pozor, tenhle film jasně patří do TOPky (a je jenom naše místní ostuda, že tam ještě není). Málokdy se totiž dokážete u obrazovky (byť by to nakrásně byla komedie) takhle hurónsky smát. To, co předvedla trojka Matthau, Bergman, Hawn - je jen ztěží popsatelné a musí se vidět. Goldie má Oskárka zcela po právu. Krom toho má neuvěřitelně sladký hlas (né abyste si film pokazili dabingem) a neuvěřitelně velké oči. A v neposlední řadě jako mladá byla docela dost hezká. Pro mě zarážející je fakt, že ta roztomilá a půvabná dáma Ingrid Bergman (o jejím věku už to napsali jiní kolegové) opustila svět jen několik měsíců po mém příchodu na něj.____ "Señor Sanchez, I can't. You're a married man." "I cannot understand. If I'm a married man, it is my problem. What has it got to do with you?"____ "What's your problem, a girl?" "- No, I've outgrown that stuff. Sex is for teenagers."____ "I think I'm going to kiss you." "When will you know for sure?" ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Walter Matthau jako milovník? Ano no tak. :-) To bylo snad to jediné, co mi na filmu nesedělo, i když uznávám, že to svým způsobem byl krásný kontrast jeho „charismatu“ a role, což vyvolalo jen další pobavení a bylo to tak vlastně v rámci komedie v pořádku. Obecně se celé obsazení povedlo na výbornou. Ingrid Bergmanová v roli zdravotní sestry, která je zpočátku pichlavá jako její kaktus, než společně s ním rozkvete, mladá a naivní Toni (Goldie Hawnová) a její věčně vykulené oči, jednotliví pacienti v zubní ordinaci, soused Igor, … celá tahle parta stvořila moc fajn konverzačku. Ta se sice pomaleji rozjíždí, ale jak se hlavní postava doktora Juliana Winstona více a více utápí ve svých stále komplikovanějších lžích, dostane tahle konverzační komedie postupně grády, vyostří se slovní přestřelky a stojí za to. Vrcholem je pak návštěva tanečního klubu, kde se vše ještě více proplete. Romantická linka se objevuje jen lehce a povětšinou je to o skvělých dialozích, kdy se největší zábava skrývá v nenápadných narážkách a drobných poznámkách jen tak na okraj. Jejich vhodné načasování ovšem umí zatnout do živého. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Já nevím, mě to přišlo docela nudné. Na starší komedii, přestože z USA, jsem čekal vyšší úroveň vtipu. My jsme v té době měli mnohem krásnější herečky, takže Goldie se může jít zahrabat. Ta byla ke všemu dost blbě nadabována a úplně mi to kazilo dojem z její postavy, chvilkami totiž vytvářela velmi inteligentní závěry a chvilkami působila jak 15ti letá holka. Naopak půvabně působila Ingrid, u ní klobouk dolů a většina mého hodnocení putuje právě jí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak keď občas kritizujem predvídateľnosť scenára, tak niekedy, ako v tomto prípade, by akékoľvek nečakané vybočenie z romanticko komediálnej šablóny bola rana pod pás. Romantika päťdesiatnikov na plátne snáď nikdy nebola tak vtipná a šarmantná. Rozpisovať sa o hercoch nemá zmysel, tak by som upozornil radšej na inú vec. A znova je to paradox. Divadelnosť bola v tomto prípade obrovskou výhodou. Ak by sme boli svedkami opisovaného nočného výletu, film by zo svojho kúzla niečo podstatné stratil. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Pro Ingrid Bergman bylo natáčení snímku "návratem na území Hollywoodu od 40. let 20. století". Všechny její předchozí filmy byly totiž natočeny v Evropě, a to i ty, jenž byly pod hlavičkou amerických studií. (ellegrey)
  • V obchodě k Toni (Goldie Hawn) přistoupí zákazník a zeptá se na desku. Jedná se o album z muzikálu „Mame“, což je odkaz na režiséra Genea Sakse, který režíroval právě tento muzikál při prvním uvedení roku 1966 na Broadwayi. (HellFire)
  • V závěru filmu má Stephanie Dickinson (Ingrid Bergman) narážku na cukrovinku s moudrostí uvnitř, tzv "fortune cookie", což může být odkaz na film Štístko (1966), ke kterému taktéž napsal scénář I.A.L. Diamond. (IQ Tiqe)

Reklama

Reklama