Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Komedie o tom, jak společně s kaktusem rozkvetla i jedna do té doby nenápadná asistentka zubaře. Má své mouchy - zejména je zde cítit divadelnost se svým omezeným počtem lokací a postav, na druhou stranu plusem jsou vtipné dialogy vedené kvalitními herci, kteří umí zábavnost, hravost a rozvernost patřičně vyzdvihnout. Pro mě překvapivě dobrá a úsměvná pohodová romantická záležitost. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto poviem zábavná romantická komédia. Veľmi dobre sa pozeralo hlavne na donkichotského W. Matthau, ktorý bol s tým, ako sa veci okolo neho začali zamotávať a smerom ku koncu gradovať, čoraz viac komickejší. Aj napriek tomu, že sa rozuzlenie dalo čakať už veľmi dlho, som sa nenudil ani chvíľku, také príjemné humorno-romantické pohladenie, ktoré je k tomu navyše i výborne zahrané. Charizma tomuto snímku rozhodne nechýba. 85/100 ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jestli pracuješ v CIA, proč kamarádíš se zubařem?“ - „Montuje mi do zubu moudrosti minirádio.“ Po výtečných o 2 roky starších Bosých nohách v parku jsem měl velká očekávání, ale že mi Gene Saks znovu naservíruje snad téměř stejně kvalitní romantickou komedii, v to bych ani nedoufal. Rozjezd je malinko pomalejší a v úvodu jde spíš „jen“ o úsměvnou podívanou, ale s postupující stopáží (a zaplétáním se do přibývajících lží) je film stále zábavnější, a od grandiózního setkání v podniku (korunovaného šílenými tanečními kreacemi) jsem se už smál téměř pořád (ale na romantické chvilky pochopitelně také dojde). A přestože je dopředu jasné, jak film skončí, v tomhle případě to ani trochu nevadí, protože skvěle napsané a ještě lépe zahrané postavy se spoustou hlášek vám to bohatě vynahradí (a to se zde oproti Bosým nohám vyměnili herci i scenáristé). S radostí dávám zasloužený plný počet. „Uklidni se. Řekni mi, co ta bláznivá... co řekla moje žena.“ - „Nejde o to, co řekla, ale co neřekla.“ - „Tak mi řekni, co neřekla. Slovo od slova.“ ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Zajímavá trojice, u které je od začátku jasné, kdo s kým skončí :) Hodně naivní a puberťácká role Goldie Hawn jí ve 24letech přinesl Oscara :) Za takovouhle střeštěnost je to fakt výkon :) Ingrid Bergman bylo v době natáčení 54 let!! To mi vyrazilo dech, jelikož jsem žila v domnění, že její postava je o dost mladší :) Jak tu již několikrát bylo zmíněno - její taneční kreace byli skvělé, ale ona v tom vypadala spíš směšně, jak to k ní nesedělo :) Je to dobře praštěné, svižné a zamotané :) Hodně úsměvné a Matthau jako "svůdník žen" mezi ně skvěle pasuje :) ()

Chegi 

všechny recenze uživatele

Mé 1 000 hodnocení a rozhodně trefa do černého. Celá trojice hraje výborně, což dokazuje Oscar pro Hawnovou, kterou normálně vůbec nemám rád, ale tahle role byla přesně pro ni. Plus šarmantní Bergmanová, která je dámou i v roli sestřičky a Matthau, který dělá vše pro to, aby vybruslil z čím dál komplikovanější situace. Typická konverzační komedie 60. let, kde ale příjemné obsazení a kvalitní humor působí jako balzám na duši. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Divadelní hra na Broadwayi, která je filmu předlohou, začínala v divadle Royale a uskutečnila se v 1234 reprízách. Roli Stephanie Dickinson si v ní zahrála Lauren Bacall. (HellFire)
  • Pro Ingrid Bergman bylo natáčení snímku "návratem na území Hollywoodu od 40. let 20. století". Všechny její předchozí filmy byly totiž natočeny v Evropě, a to i ty, jenž byly pod hlavičkou amerických studií. (ellegrey)

Reklama

Reklama