Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V rodině kasařů se oslavuje - hlava rodiny se vrátila z vězení. Plná sil a chuti do práce. A tak zanedlouho už další kasy vydávají své příjemné obsahy. Syn je po otci šikovný - a je to vždycky dobře, když rodinná tradice nezanikne. O chlapce se zajímá i americká mafie a zdá se, že budoucnost je zajištěna. Stačí ale jedna milá dívka a bankéři zase mohou klidně spát. (Lucernafilm Video)

(více)

Recenze (5)

mac000 

všechny recenze uživatele

Johnny Hallyday byl od 70. let ve Francii, podobně jako Elvis Presley v USA 60. let, populární zpěvák, využívaný v řadě filmů , nejprvě hudebních a později bez zpěvu (ve Francii ovšem bylo angažování zpěváků, zejména šansoniérů, v kinematigrafii mnohem častější - viz Montand, Aznavour či Brel) . Jeho popularity využil - vcelku zdařile - i Costa- Gavras k natočení žánrové odbočky ve své filmografii - zdařilé komedii o kasařské rodince. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dzony Halidej bol svojho casu hodne, hodne popularny vo Francii. Reziser Kosta Gavras /Zvlastni oddeleni 1975, Nezvestny 1982/ natocil len taky nudny tuctovy film, kde udajneten otec rodiny bol sikovny, no tecuce umyvadlonevedel opravit, pribeh je tuctovy, film sa odohrav auz na konci tzv. Studenej Vojny a nezaznamenal taky masovy uspech ako povedzme Canicule s  Lee Marvinom   : 66 % ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

No řeknu vám, musí to být noční můra mít za tatínka kasaře, který sice umí mistrovsky ovládat náčinní potřebné k loupeži, ale jinak si neumí poradit ani s tekoucím umyvadlem. :o) No řeknu vám, spojit dohromady hvězdu rock'n'rollu (Hallyday) a šansoniéra (Marchand) je nápad docela odvážný a netuším, nakolik by k sobě dokázali zapadnout na hudebním jevišti, ale v pozicích herců na mě vedle sebe působili jako velmi dobře sehraná dvojka. No a řeknu vám hlavně, objevit v rámci tvorby režiséra velkých politických dramat Costa-Gavrase prakticky čistokrevní oddechovou komedii jako stvořenou pro celou rodinu je vskutku stejný „menší šok“ jako dočkat se od Davida Lynche poetické road movie dle skutečných událostí (Příběh Alvina Straighta :o)... ale tak nakonec, proč ne. :-) Na zhlédnutí filmu jsem se těšil a zároveň se trošku obával, ale jsem rád, že můj oblíbený režisér mě opět nezklamal a nakonec je to opět důkaz, že Costa-Gavras umí výborně natočit i jiné žánry, než které jsou pro ně typické. Rodinná rada je filmem nesmírně hravým a vtipným, který po celý čas dobře šlape, má v sobě příjemně a uvěřitelně civilní nádech i pěkně rozpracovaný příběh během většího časového úseku. Výborně jsem se bavil, celý film utekl velmi rychle a smutnější závěr mě i doopravdy rozesmutnil, ale s jistým smyslem pro fair play takový spravedlivý konec v případě rodinné komedie musím nakonec výhradně schvalovat. [90%] ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Svého času nejoblíbenější osobnost Francie - zpěvák a herec Johny Hallyday v hl.roli málo známé komedie, vyprávějící o pařížské rodině zlodějů, patřící k mému TOP 30. Jedním slovem luxusní podívaná! Doporučuji. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama