Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to láska na první úlek, když Gomez a Morticia přivítají do rodiny Addamsových nový přírůstek – Puberta, heboučkého, roztomilého, vousatého synka! Poté, co se Fester bezhlavě zamiluje do vnadné chůvy Debbie Jilinské, Wednesday a Pugsley zjistí, že je to černá vdova a masová vražedkyně, která plánuje zařadit Festera do sbírky svých mrtvých manželů. Budoucnost rodiny se stane ještě pochmurnější, jakmile se nehodná chůva za Festera provdá a děti pošle na letní tábor. Ale Wednesday má stále eso nebo dvě v rukávu... (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Druhou Addamsovic famílii jsem měl vždycky raději než první díl. Její příběh je totiž celkově zábavnější, (černo)humornější a také rozvětvenější, což se ukázalo být obrovskou výhodou. Obě dvě zápletky (s tou druhou se pak mísí ještě jedna menší podzápletka) jsou výborné a dávají více vyniknout postavám, které v nich vystupují. Všichni hlavní členové této rodiny jsou totiž zajímaví a zaslouží si dostatek vlastního prostoru. Takže tu máme potomstvo odsunuté na dětský tábor, na kterém si můžou tvůrci převážně skrze dceru Wednesday utahovat z domnělé nadřazenosti privilegovaných dětí a jejich povýšeného chování. Strýčku Festerovi se pak do života vloudí chůva nejmladšího potomka Morticie a Gomeze (a právě na jejich dítko připadá ona třetí podzápletka), černá vdova, která neprahne po lásce, ale pouze po penězích (a kohopak to nevidím v této roli, báječnou Joan Cusack alias Sheilu z amerického Shameless). Já zas prahnu po legraci a tu mi tento film poskytuje měrou vrchovatou. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

"I Think Their Whole Family's Like Some Weird Medical Experiment. I Think They're Like, Circus People!." Vše začíná při starém, Fester vyje na měsíc, děti si hrají na hřbitově, Morticia a Gomez se nadevše milují a na scéně se objevilo i nové ztělesnění extra zla v podobě neškodného miminka s knírkem. Kdo jiný, než Fester a jeho tělesné žádosti, mohou opět působit problémy. K tomu přidáme vypočítavou, všehoschopnou chůvu a příběh může začít. Wednesday je zde ve svých monolozích ještě dokonalejší než před tím a její pobyt na skautském táboře Chipewa, tedy střet s klasickou americkou mentalitou, vrcholící v její obžalobě Ameriky za zničení indiánské kultury, je absolutně dokonalá záležitost. V patnácti ji nešlo nemilovat, dokonalá... ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Přestože kompatnost filmu lehce narušuje rozložení do tří rovin (Addamsovi-tábor-Debbie), bohatě to vynahrazuje pořádná nálož černého humoru, kterého je snad ještě více než v předchozí části. Zejména mě potěšilo, že mnohem víc prostoru dostala Wednesday. Její hlášky patří k tomu nejlepšímu, její pokus o úsměv k tomu nějděsivějšímu a její pojetí Dne díkůvzdání prostě nemělo chybu. Táborová linie je vůbec extrémně vydařená a z mého pohledu zcela zastínila linii Debbie a Festera. Addmasovi jsou prostě moje srdcovka a docela vážně koketuji s myšlenkou, že se mi to možná líbilo ještě víc než jednička. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Druhý díl není v ničem horší než první, naopak některé žerty či narážky jsou ještě vtipnější a morbidnější. Postava Černé Vdovy (výborná Joan Cusack) mezi Addamsovy skvěle zapadla, malý Pubert je rozkošný, ovšem perlou celého filmu je letní pionýrský tábor pod vedením dvou šílených pozitivně-energetických kreatur Garryho a Becky (Peter MacNicol v roli skřetoidního skautíka-ředitele exceluje!). Pomsta Wednesday-Pocahontas a její tlupy outsiderů-Čipevajů je krásná a sladká. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Ve dvojice si tvůrci dovolili oproti klasickému seriálu podstatně více inovací, je tu totiž například malý Pubert Addams, ale nejen ten, i bratranec It se dočkal potomka. Každopádně tím nejzásadnějším jsou opět děti, tentokrát na letním táboře. Ten podobně jako besídka v jedničce nastavuje zrcadlo trapnosti a zároveň baví, prakticky nejvíce ze všeho ve filmu! Závěrečné divadlo je dokonalé, parádně černohumorné a především v režii opět vynikající Christiny Ricci! Divadlo samozřejmě zdaleka není vše, je tu celý pohled na "normální společnost" a samozřejmě jedinečná scéna mučení, tedy spíše dvě! První ještě ne tak brutální (i když je to z mého pohledu sporné), spíše nápravná Kumbaya a druhá, již ta poslední nejbrutálnější možnost, sledování disneyovek! S dětmi v kýčovitém domečku jsem opravdu soucítil, takhle dlouho bych pravděpodobně nevydržel! Vůbec kdyby šlo o dnešní hrůzostrašné přetáčky! Tedy, s jedničkou prakticky srovnatelné, herecky, trikově a výpravou opět dokonalé. Kumbaya my Lord! 80% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (23)

  • Studio Paramount oslovilo Michaela Jacksona, zda by k filmu nenapsal hudbu. Ke spolupráci nakonec nedošlo, protože hudebník čelil obvinění ze zneužívání dětí. Autoři tedy na jeho adresu vymysleli vtípek a Jackson nakonec hudbu použil ve svém krátkém filmu Ghosts (1996). (Dixieboy)
  • Když v závěru filmu přichází na návštěvu chůva a je představena jako Dementia (Carol Hankins), Fester (Christopher Lloyd) je okouzlen a představuje se: „Jmenuji se Fester, to znamená rez.“ Což není úplně přesný překlad, protože slovo "fester" se dá přeložit jako rozklad, hnis či degenerace. (Cenobita)
  • Gomez (Raul Julia) servíruje svému dítěti koktejl z vodky, syrového vejce a worcesterové omáčky se slovy, že jde o "hair of the pup" (štěněcí chlupy). Existuje přitom drink, který se jmenuje "hair of the dog" (psí chlupy) a má pomáhat proti kocovině. (Cenobita)

Reklama

Reklama