Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to láska na první úlek, když Gomez a Morticia přivítají do rodiny Addamsových nový přírůstek – Puberta, heboučkého, roztomilého, vousatého synka! Poté, co se Fester bezhlavě zamiluje do vnadné chůvy Debbie Jilinské, Wednesday a Pugsley zjistí, že je to černá vdova a masová vražedkyně, která plánuje zařadit Festera do sbírky svých mrtvých manželů. Budoucnost rodiny se stane ještě pochmurnější, jakmile se nehodná chůva za Festera provdá a děti pošle na letní tábor. Ale Wednesday má stále eso nebo dvě v rukávu... (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (303)

Nach 

všechny recenze uživatele

Už ne tak kvalitní, přesto důstojné pokračování, které nedělá ostudu prvního filmu. Pasáže typu skautský tábor patří k mým nezapomenutelným momentům, stejně jako postava Černé vdovy, která ne a ne zabít jednoho z Addamsonů. Bohužel, tyto dějové linky způsobily, že jiný zajímavý charakter zde více zapadl. A to ústřední postava samotného Gomeze. Škoda, že její herecký představitel Raul Julia o rok později zemřel. 70% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Morbidná "Rodina Addamsovcov" je späť! Znova v réžii Barryho Sonnenfelda a v tomto istom hereckom obsadení. Do rodiny však pribudne mimino - malý Pubert; strýko Fester sa zamiluje do čiernej vdovy Debbie; a súrodenci Wednesday a Pugsley si to užívajú na letnom tábore... Stále je to perfektná čierna komédia, pri kotorej som rovnako dobre bavil ako pri prvej časti. **** ()

Reklama

Marina111 

všechny recenze uživatele

Zvyčajne ostávajú diváci z pokračovaní úspešných filmových hitov rozčarovaní, ja ich mám naopak rada. Vo väčšine prípadov sa mi totiž potvrdilo, že "dvojka" prekonala "jednotku". A toto je ukážkový príklad spomínaného prípadu. Až TOTO boli konečne Addamsovci. Úchylni, morbídni, svojskí, perverzní, zvrátení. Mučení smiechom a letným slnkom, zabávajúci sa hrou na francúzsku revolúciu (samozrejme, aj s gilotínou a inými patričnými nástrojmi), tancujúci šarmantné tango ... A v prípade jedného člena i zažívajúci priehršte lásky a vášne. Vlastne, keď sa tak zamyslím, pri prvom pozretí nebolo veľa scén, pri ktorých by som sa neprehýbala od smiechu ... Naopak, všetko bolo tak veľmi, ale veľmi vtipné ... Od stoicky rodiacej Morticii, cez šarmantné bábo s fičúrskymi fúzikmi a jeho podarene žiarlicich súrodencov až po jednotlivé etapy Fosterovho ošiaľu zvaného Debby. A, prirodzene, detský tábor ... Ak by sa celý film točil len okolo neho, či presnejšie v ňom, asi by som mala svojho osobného favorita na komédiu storočia ... ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Druhou Addamsovic famílii jsem měl vždycky raději než první díl. Její příběh je totiž celkově zábavnější, (černo)humornější a také rozvětvenější, což se ukázalo být obrovskou výhodou. Obě dvě zápletky (s tou druhou se pak mísí ještě jedna menší podzápletka) jsou výborné a dávají více vyniknout postavám, které v nich vystupují. Všichni hlavní členové této rodiny jsou totiž zajímaví a zaslouží si dostatek vlastního prostoru. Takže tu máme potomstvo odsunuté na dětský tábor, na kterém si můžou tvůrci převážně skrze dceru Wednesday utahovat z domnělé nadřazenosti privilegovaných dětí a jejich povýšeného chování. Strýčku Festerovi se pak do života vloudí chůva nejmladšího potomka Morticie a Gomeze (a právě na jejich dítko připadá ona třetí podzápletka), černá vdova, která neprahne po lásce, ale pouze po penězích (a kohopak to nevidím v této roli, báječnou Joan Cusack alias Sheilu z amerického Shameless). Já zas prahnu po legraci a tu mi tento film poskytuje měrou vrchovatou. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale já dvojku vždycky měla radši než první díl. Protože jak se říká: šlape jak švýcarský hodinky… a to od začátku až do konce, je záživná a hlavní představitelé perlí jednu hlášku za druhou, hlavně Christina Ricci - "Wednesdey je právě v tom věku, kdy dívky myslí jenom na jedno." - "Chlapce?" - "Zkázu lidstva." xD ) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (23)

  • Když se Fester (Christopher Lloyd) loučí se svobodou (v čase 39:28), Gomez (Raul Julia) ukazuje na svatební dort a nazve ho "la pièce de résistance" (mistrovské/vrcholné dílo). (Cenobita)
  • Severoamerické tržby černé komedie byly 48,9 milionu dolarů, celosvětové 110,9 mil. (NIRO)
  • Když v závěru filmu přichází na návštěvu chůva a je představena jako Dementia (Carol Hankins), Fester (Christopher Lloyd) je okouzlen a představuje se: „Jmenuji se Fester, to znamená rez.“ Což není úplně přesný překlad, protože slovo "fester" se dá přeložit jako rozklad, hnis či degenerace. (Cenobita)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno