Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (437)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono natočiť film, ktorý by neiritoval aj keď je od začiatku po koniec riadne preexponovaný, je umenie. Addams Family je veľmi bizarná záležitosť, ktorá je plná nápadov, morbídnosti, ale aj akejsi detskej hravosti. Je to vyvážené, vtipné a nestráca to ani po rokoch nič zo svojho šarmu. Odkazuje to na klasický seriál a zároveň si to ide svojou cestou. Barry Sonnenfeld dakedy robil filmy s ľahkosťou. 90. roky takýmto príbehom strašne sadli a je to z toho dosť cítiť. Až ma mrzí, že som to videl takto neskoro. Vidieť to ako dieťa, tak by som to žral, ako hovädzí guláš. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Remake Addamsovej rodiny sa myslím dosť vydaril. Prekvapila ma veľká dávka hlášok a suchého humoru. Každý dostatočne zvrhlý fanúšik si tu príde na svoje. Podaril sa aj casting. Raul Julia, Christopher Lloyd, či cool Christina Ricci. Možno je škoda Anjelici Houston, je to skvelá herečka, ale nie je tak sexy, ako bola Carolyn Jones. S týmto filmom mám dva problémy, ktoré mi bránia dať viac ako 80%. Po prvé je to atmosféra filmu, ktorá mi za žiadnych okolností nepripomína to, čo si predstavujem pod pojmom Addams Family - to sa týka hlavne domu, ktorý je príliš "holý". Druhá výtka je k dejovej línii, kde zbytočne rozbíjajú rodinu, ktorá najlepšie funguje ako celok. Navyše je škoda Strýka Festera, ktorému sedela skôr pozícia vzadu, občasného hláškara a nie nosnú časť deju. To asi preto, lebo ho mám z rodinky najradšej :). Ale aj tak je to skvelá čierno humorná pecka s niekedy až totálne úchylným humorom ... ()

Reklama

Adman 

všechny recenze uživatele

Toto jsou velice slušné 4* za naprosto originální a neopakovatelný kvalitní humor. Skvělá oddychovka na příjemné odpoledne po chutném obědě. Vytknout by se tu toho dalo vskutku dost, ale nač tak činit, když neni vůbec proč? Film byl stvořen za účelem stvořit "černou komedii", což se povedlo téměř dokonale. Velice jednoduchý příběh o snažení se dostat zpět svého příbuzného není nijak napínavý a nervyderoucí, ale to vbec nevadí. Co se týče zpracování filmu, tak je zcela na profesinonální úrovni. Kamera, střih a ta výprava.. to je něco. Ještě když se tu objeví malá rozkošná Christina Ricci, tak jsem téměř zcela spokojen. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Za atmosféru, skvelý casting, Christinu a udržaného ducha predlohy 80%. Prekvapil ma námet. Na prvý celovečerný film som očakával postupné predstavovanie postáv a fádnu zápletku na pozadí neuveriteľných príhod nekonvenčnej rodinky, ale scenáristi vymysleli niečo dosť riskantné, čo sa nakoniec ukázalo ako plus. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Perfektné spracovanie starého kultového televízneho seriálu o bizarnej (či skôr morbidnej?) rodine. Filmová verzia sa výborne vydarila. Vznikla komédia v duchu pôvodného seriálu, ktorá je plná čierného humoru. S réžiou som tiež spokojný. Napríklad, keď sa tancuje mamuška, tak to je scéna ako bič. Hereckému obsadenie taktiež nemôžem nič vyčítať. Ba velice ma potešil Christopher Lloyd v úlohe strýka Festera. "Addams Family" ma dokáže dobre pobaviť. **** ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 30 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčelo se od 26. listopadu 1990 do 16. dubna 1991 v Kalifornii. Celosvětová premiéra proběhla 19. listopadu 1991 v Beverly Hills (Kalifornie). (Varan)
  • Když na začátku filmu svítí slunce do očí Morticie (Anjelica Huston), ležící na posteli, Gomez (Raul Julia) zatáhne žaluzie se slovy: "En garde, monsieur Soleil!", což znamená: "Do střehu, pane Slunce!" (Cenobita)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama