Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (437)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Oba díly Addams Family patří mezi moje nejoblíbenější hororové komedie, především díky obrovskému množství černého humoru, který je zde divákovi presentován se vší vážností a precizností. Místy je dokonce lehce morbidní, ale režisérův záměr nebyl diváky rozhodně něčím vyděsit, ale spíše pobavit a to se mu opravdu povedlo ve velké míře. Je jen málo věcí, které bych zde mohl vytknout. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Za atmosféru, skvelý casting, Christinu a udržaného ducha predlohy 80%. Prekvapil ma námet. Na prvý celovečerný film som očakával postupné predstavovanie postáv a fádnu zápletku na pozadí neuveriteľných príhod nekonvenčnej rodinky, ale scenáristi vymysleli niečo dosť riskantné, čo sa nakoniec ukázalo ako plus. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Na celovečerní debut výborné. Tohle naprosté ignorování všech společenských norem ze strany Addamsových fakt žeru. Nejen pro morbidní atmosféru, výbornou stylizaci a dokonalý timing gagů je tohle jedna z nejlepších komedií první poloviny devadesátých let. Sonnenfeld věrohodně adaptuje comicsové postavy do hraného filmu, u dvou Addamsovic dětí mu to jde ještě o krapet lépe.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil už jako malému a když jsem si to teď po letech znovu rozhodl pustit v originále, tak se mi to líbí snad ještě víc. Výborné hlášky, černý humor a Raul Julia s Anjelicou Huston jsou snad nejharmoničtější pár na světě. ,,You are a desperate woman consumed by greed and bitterness. We could have been such a friends" 90% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Láska na první pohled, která se mi nikdy neomrzí - hodně ujetá černá komedie o hodně bizarní a makabrózní rodince. Být dítě, moc bych chtěl být jejím členem, vyprostit se z té svírající, dusivé a šedivé všednosti a normálnosti... Anjelica Huston, Raúl Juliá a nezletilá Christina Ricci jsou zlatý trojůhelník ze vší té spousty více nebo méně praštěných a fantaskních postav. Hlavně Wednesday (Ricci) - její výraz je rozkošný a její scénky i hlášky jsou naprosto úžasné, všechny. Už jen kvůli ní a kvůli její geniální postavičce smrtelně vážné a nekrofilní holčičky, bych musel dát bez zaváhání plný počet. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Když na začátku filmu svítí slunce do očí Morticie (Anjelica Huston), ležící na posteli, Gomez (Raul Julia) zatáhne žaluzie se slovy: "En garde, monsieur Soleil!", což znamená: "Do střehu, pane Slunce!" (Cenobita)
  • Když Gomez (Raul Julia) a strýček Fester (Christopher Lloyd) tančí "mamušku" s noži, je v několika záběrech jasně poznat, že jde o dubléry. Oba jsou podstatně hubenější a dublér Gomeze dokonce ani nemá charakteristický knírek. (Alfréda)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama