Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (437)

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu nesmírně vypečená rodinka, kterou bych ale za sousedy asi mít nechtěl. Raul Julia a jeho životní role, Anjelica Huston dokonalá jako vždy, Christopher Lloyd roztomile plachý a natvrdlý a uťatá ruka jednoznačně nejlepší postava, jakou si může režisér do vedlejší role přát. Barry Sonnenfeld tomu ještě dodal příjemný morbidní nádech, ale tady už snad ani neměl co zkazit.. 80% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film nadupanej hláškama, všechny postavy jsou skoro kultovní a nezapomenutelný, hlavně teda Lloyd jako Fester a Raul Julia s Ajelicou Huston jako manžele Addamsovi, ale i mlaďounká Christina Ricci je skvělá a tu úvodní znělku zná snad každej. Seriál sice neznám, ale tim morbidním černým humorem, co tady je, se to seriálu určitě nejmíň vyrovná. Fakt kultovní záležitost, která se prostě musí vidět. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Atmosférické, krásně stylizované, se slušnou dávkou černého humoru a cynismu. Addamsovic rodinka je výtečně herecky obsazena, zvláště postavy Morticie a Wednesday. Škoda, že tvůrci tenkrát trochu víc nepřitlačili na pilu, myslím tím co se morbidních vtipků týče, takhle to místy zavání klasickým americkým rodinným filmem. Každopádně solidní 4*. "Jen si pomysli, jednou tady budeme pohřbeni, bok po boku, 6 stop dole v pěkných rakvích, naše neživá těla společně se rozkládající na celou věčnost." ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Toto jsou velice slušné 4* za naprosto originální a neopakovatelný kvalitní humor. Skvělá oddychovka na příjemné odpoledne po chutném obědě. Vytknout by se tu toho dalo vskutku dost, ale nač tak činit, když neni vůbec proč? Film byl stvořen za účelem stvořit "černou komedii", což se povedlo téměř dokonale. Velice jednoduchý příběh o snažení se dostat zpět svého příbuzného není nijak napínavý a nervyderoucí, ale to vbec nevadí. Co se týče zpracování filmu, tak je zcela na profesinonální úrovni. Kamera, střih a ta výprava.. to je něco. Ještě když se tu objeví malá rozkošná Christina Ricci, tak jsem téměř zcela spokojen. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Ale matku jsem měl rád. Byla to nehoda. Tohle je prostě dokonalá morbidní komedie, u které jsem se smál, až jsem se za vyhřezlá střeva popadal. Škoda, že na žádné besídce nejspíš neuvidím nic podobného Shakespearovi v podání addamsnovic dětí. Dobrou noc Festere. Odpočívej v pokoji. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Při výrobě chodící ruky, zvané Věc, se uplatnila kombinace loutky, dálkově ovládaného modelu a opravdové pravačky, která patřila profesionálnímu kouzelníkovi. (Davosh)
  • Během natáčení zkrachovalo původní studio Orion, peníze na dokončení filmu poskytl Paramount. "Byl jsem tehdy hromádka nervů. Omdléval jsem a zvracel," vzpomíná režisér Barry Sonnenfeld. (Jennifer.S)
  • Když Gomez (Raul Julia) odchází do trezoru za knihovnou, slyšíme prásknutí biče a zazní i Kitty, což je lev – domácí mazlíček Addamsových, který se objevil v původním seriálu. (Dixieboy)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama