Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (437)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Atmosférické, krásně stylizované, se slušnou dávkou černého humoru a cynismu. Addamsovic rodinka je výtečně herecky obsazena, zvláště postavy Morticie a Wednesday. Škoda, že tvůrci tenkrát trochu víc nepřitlačili na pilu, myslím tím co se morbidních vtipků týče, takhle to místy zavání klasickým americkým rodinným filmem. Každopádně solidní 4*. "Jen si pomysli, jednou tady budeme pohřbeni, bok po boku, 6 stop dole v pěkných rakvích, naše neživá těla společně se rozkládající na celou věčnost." ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Čiernobiely seriál bol v slovenskom dabingu naozaj kultovou záležitosťou. Film mal obrovské šťastie na tvorcov, ktorí všetkému vdýchli neskutočne skvelo padnúci štýl a atmosféru. Ruka v ruke s tým ide výborný výber hercov. Christina Ricci, Anjelica Huston a predovšetkým Christopher Lloyd. Aby toho nebolo málo, tak na komédiu dostanete fajn zápletku. Štýlová rodinná zábava, ktorá má neobmedzenú dobu trvanlivosti. Komiksové stripy pretavené v jeden z TOP 5 komiksových filmov a zároveň aj člen komediálnej TOP 5. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

"Leather Straps, Red-Hot Pokers...Later, my Dearest..." Námět, který se urodil již dost dávno, každopádně toto zpracování je jedinečné a naprosto nepřekonatelné. Naprosto perfektní a dokonalá atmosféra života rodiny Addamsových, která má nejen neuvěřitelně dlouhý rod, přímo na hřbitově za domem, ale hlavně vidí svět, jako místo, kde převažuje tajemno, nezbytné zlo a hlavně realita smrti, která je základní filozofií téhle unikátně složené rodiny. Neutuchající láska mezi Morticií a Gomezem, skvělá tupost Puksleyho i samotné ztělesnění temnoty v postavě Wednesday, pro kterou mam neskutečnou slabost. Její upřímný a neusmívající se výraz je neodolatelný. Hlavní morbidní postavou je však strýček Fester, kterého neskutečně zahrál Christopher Lloyd. Společně s ním, s jako po 25ti letech znovu nalezeným bratrem a strýčkem, se seznamujeme s rodinou, na kterou nejdřív Fester nahlíží reálně, tudíž nechápavě, nakonec ale zjistí, že jeho krev je také plná Addamsovské morbidity. Perfektní slovní i nadnesený hraný humor a skvělý scénář. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem, či vôbec existuje film, nakrútený podľa úspešného seriálu, ktorý by bol lepší, ako pôvodný seriál. Ani Addamsovci nie sú výnimkou. Legendárny čiernobiely seriál som sledoval najprv na ORF a neskôr som si to zopakoval s vydareným slovenským dabingom. Film som videl až teraz. Sem-tam som sa pousmial, sem-tam ma potešilo navodenie atmosféry podobnej originálu, ale celkovo to bol neopakovateľný zážitok. Teda v tom zmysle, že netúžim po opakovaní. Viem, že seriál je oproti filmu v neporovnateľnej výhode, pretože som ho videl pred množstvom rokov, ktoré zmenili spomienky na nostalgiu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na celovečerní debut výborné. Tohle naprosté ignorování všech společenských norem ze strany Addamsových fakt žeru. Nejen pro morbidní atmosféru, výbornou stylizaci a dokonalý timing gagů je tohle jedna z nejlepších komedií první poloviny devadesátých let. Sonnenfeld věrohodně adaptuje comicsové postavy do hraného filmu, u dvou Addamsovic dětí mu to jde ještě o krapet lépe.. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Když na začátku filmu svítí slunce do očí Morticie (Anjelica Huston), ležící na posteli, Gomez (Raul Julia) zatáhne žaluzie se slovy: "En garde, monsieur Soleil!", což znamená: "Do střehu, pane Slunce!" (Cenobita)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama