Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willy Brown (Vincent Gallo) právě po pěti letech opustil brány nápravného ústavu. Celou dobu však rodiče udržoval v omylu, že dělá přísně tajnou práci u CIA. Před sebou tak má tři úkoly. Nejprve musí najít vhodné místo, kde si může ulevit. Poté unese dívku Laylu (Christina Ricciová) a přiměje ji, aby před nic netušícími rodiči (Anjelica Hustonová a Ben Gazzara) sehrála jeho snoubenku. Nakonec si hodlá vyřídit účty s fotbalovým hráčem týmu Buffalo Bills, jehož špatný výkon dal do pohybu události vedoucí k někdejšímu Billyho zatčení. Výstřední černá komedie Osudová sázka skýtá zajímavý pohled na život jedné zkrachované existence. (Cinemax)

(více)

Recenze (139)

lskala 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě naprosto dostal!!! Vincent Gallo předvádí neskutečnou hereckou jízdu. Ostatní se jen vezou s ním. Hlášky typu - "... obejmi mne, nesahej na mne!!! " "... nekoukej na mne, když čůrám... ", výborná režie a výše zmiňovaný výkon hlavního protagonisty, dávají dohromady jasný výsledek - 95% - 5***** ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Excelentní excentrický narcis Vincent Gallo v roli losera a outsidera, který jako by vypadl z nějakého Kaurismäkiho filmu. Možná o jednu hvězdu nadhodnocuju, ale tenhle skvostný minimalistický film mi skvěle sedl do nálady. Máte-li v oblibě svéráznou poetiku již zmíněného finského režiséra, tohle se vám zaručeně bude líbit! ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Billy (Vincent Gallo) hraje bastarda s ktorým sa nedá naplno stotožniť pokiaľ ste práve nevyšli z basy alebo Vás stávková kancelária minulý týždeň neožobračila o všetky prachy. Domnievam sa, že len vtedy sa dá aklamovať s podráždeným a prchkým správaním skrachovaného basistu. Lenže pôvab profilu takého hajzlíka spočíva v tom, že hneď ako narazí na nonšalantnú lolitu (Christina Ricci), ktorá naňho vyvalí svoje koz...ehm, kultivované komunikačné zbrane, tak medzi týmito dvoma indivíduami vznikne netabuľková chemická reakcia. Radosť pohľadieť ako sa diametrálne ambivalentné povahy dokážu návzájom oťukávať a pritom každý zvláda ostať aj sám sebou. V nemom úžase potom stačí absorbovať túto nízkonákladovú "outlandish" romancu plnú štipľavej psiny (rodičia), záhadných vyznaní (motel) a remeselného fištrónstva (variovanie perspektív, PIP, etc.). Úplne na vetvu z toho nie som, ale musím uznať, že takéto nenútené vzťahovky mi nadmerne sedia. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Vincent nezklamal možná i proto, že jsem na něj byla tentokrát připravená. Člověk, kterého bych chtěla cca na deset minut poznat osobně, protože jeden nikdy neví, co se mu zrodí v hlavě. Stejně jako tenhle film, kde jsem byla chvílemi smutná, abych se vzápětí nechytala za hlavu, co že to je za paskvil, al to je celý on. Dal do toho celé své já a s Christinou jim to šlapalo dobře. Takže kdo ho nezná, tak před spuštěním hluboký nádech...…. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to nebralo.Určitě skvělí, trhlá Anjelica Huston a její muž,Vincent Gallo určitě, ale tím, jak byla tahle postava hrozně moc nevyzpytatelná a rozkolísaná, tím jsem asi chvílemi ztrácela pozornost.Zamilovaná Christina Ricci nevypadala špatně, ale kdo normální se zamiluje za jeden den do takhle nevyrovnanýho chlapa?Zkrátím to a dám rovnou za tři hvězdy, ani špatný, ani dobrý.-) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Vincent Gallo kromě režie napsal i hudbu. (Witta)
  • Postava profesionálneho hráča amerického futbalu menom Scott Woods (Bob Wahl) odkazuje na skutočného hráča Scotta Norwooda, ktorý v drese Buffalo Bills pokazil záverečný kop vo finále Super Bowl XXV. (MikaelSVK)
  • Jako hlavní místo, kde se natáčely exteriéry, použil Vincent Gallo dům svých rodičů v Buffalu. (Witta)

Reklama

Reklama