Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na texaské střední škole ve městě Odessa začíná trénink hráčů amerického fotbalového týmu Permian Panthers. Obyvatelé městečka očekávají od mladých fotbalistů, že nadcházející sezónu vyhrají. Největší hvězdou týmu je Boobie Miles, který si ale hned v prvním utkání ošklivě zraní koleno. V dalším zápase to s týmem vypadá špatně a na trenéra se ze všech stran valí kritika. Krátce nato ale začnou chlapci vyhrávat. Miles doufá, že během tří týdnů znovu začne hrát. Jenže lékař v nemocnici mu oznámí, že má zpřetrhané vazy v koleni a v této sezóně si už nezahraje. Miles trenérovi zalže, že je v pořádku. Při následujícím zápase je ale sražen a ze hřiště odnesen na nosítkách. Všem je jasné, že tuto sezónu už nenastoupí. Hráči, kteří zatím stáli v pozadí, si při zápasech hodně věří a vyhrávají jeden zápas za druhým. Dostanou se až do finále, tam je ale čeká mimořádně těžký soupeř - tým Dallas Carter High School. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (148)

swed 

všechny recenze uživatele

Prostředí amerického fotbalu je pro mě téměř španělskou vesnicí, a to je i jeden z důvodů mého střízlivého hodnocení. Tím dalším je celková dramatická nevýraznost, kdy spousta postav má spousta problémů, ale chybí výraznější konflikt, který by film stmelil. Zdaleka nejzajímavější je tak finální zápas, kterému nechybí potřebné napětí a intenzita. 6/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pozrel som sa na film, nakoľko som sa stal veľkým fanúšikom seriálu, a musím povedať, že inšpirácia tam je rozhodne cítiť. Plus niektorí herci sa potom z filmu dostali aj do seriálu. Spomeňme aspoň Connie Britton a Brada Lelanda. Čo sa filmu týka, tak podľa mňa je veľmi dobrý a v rámci filmu vie správne vytlačiť emócie. Nevie nám však postavy tak dobre ako seriál a myslím si preto, že to bola dobrá voľba, že sa z toho rozhodli tvorcovia urobiť seriál, ktorý podľa mňa funguje ešte lepšie. Celkovo som s tým ako to dopadlo veľmi spokojný a pre športových fanúšikov určite doporučujem rovnako ako aj seriál. Ten dokonca ešte viac. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Ničím jedinečný, povedal by som až príliš typický film s tematikou amerického futbalu, a všetkými klišé, ktoré to bohužiaľ obnáša. Spracovanie a hlavne kamera boli dobré, hudba mi však vadila, rovnako ako niekoľko preemotivovaných scén, ktoré to fimu, ktorý sa chce predať svojou atenticitou nepatria. Za veľké pozitívum však považujem zábery so zápasov am. futbalu, síce strihovo premrštené, ale celkovo vydarené. Hodnotenie: 65% ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Sportovní snímek pojednávající o partě kamarádů hrajících americký fotbal. Film nijak nevybočuje, drží si svěží tempo a nenudí, i když ani zde není absence klišé. Zajímavá je taky kamera, obzvlášť některé záběry jsou velmi pěkné. A jak se říká - to nejlepší nakonec - platí i v tomto případě. Závěrečný zápas byl opravdu dobrý a byl důstojným zakončením. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Uplakaná nuda. Spousta nakousaných témat, kdy je ale rozvedeno snad jen to, jak je vyvíjený tlak na středoškolské hráče a jejich trenera. Jinak je ale mrtě moc podobných filmů podle "skutečných" událostí, které mají nějaký zajímavý děj. No a sportovní stránka filmu? Spousta střihů a nesmyslů. Takže se ve filmu může dít cokoliv, co se řekne, protože to stejně nikdo neodkáže zobrazit. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Don Billingsley, který doopravdy žil a hrál fotbal za Odessa Permian Panthers, musel s fotbalem zkončit kvůli zranění kolene. Ve filmu to byl Boobie Miles. (Dawid199)
  • Model bot, které nosí hráči, se v době, kdy se film odehrává (rok 1988), ještě nevyráběl. (Dawid199)
  • Skutečný James "Boobie" Miles není v titulcích uveden, natáčení se však zúčastnil. Všimnou si ho můžeme v šatně v poločase mistrovského zápasu vedle Dereka Luka, jeho filmového představitele. (Terva)

Reklama

Reklama