Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na texaské střední škole ve městě Odessa začíná trénink hráčů amerického fotbalového týmu Permian Panthers. Obyvatelé městečka očekávají od mladých fotbalistů, že nadcházející sezónu vyhrají. Největší hvězdou týmu je Boobie Miles, který si ale hned v prvním utkání ošklivě zraní koleno. V dalším zápase to s týmem vypadá špatně a na trenéra se ze všech stran valí kritika. Krátce nato ale začnou chlapci vyhrávat. Miles doufá, že během tří týdnů znovu začne hrát. Jenže lékař v nemocnici mu oznámí, že má zpřetrhané vazy v koleni a v této sezóně si už nezahraje. Miles trenérovi zalže, že je v pořádku. Při následujícím zápase je ale sražen a ze hřiště odnesen na nosítkách. Všem je jasné, že tuto sezónu už nenastoupí. Hráči, kteří zatím stáli v pozadí, si při zápasech hodně věří a vyhrávají jeden zápas za druhým. Dostanou se až do finále, tam je ale čeká mimořádně těžký soupeř - tým Dallas Carter High School. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (148)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Americký fotbal moc nemusím a filmy o něm už vůbec ne. Je to pořád o tom samé a je to jedno klišé za druhým. Tenhle film tyto klišé taky obsahuje, ale Peter Berg je machr a natočil to opravdu nářezově. Videoklipově točené zápasy a do toho kytarový soundtrack a výtečný Thornton, tak to je moje. Ostatní herci taky hrajou dobře (dokonce i ten Lucas Black). No prostě parádně odvedená práce. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Friday Night Lights od pána Berga je testosteronový nárez a je mi jedno,že scénar nezodpovedá náročným požiadavkám!To čo dokázal Berg z tohto snímku vyťažiť a v zápäti previesť na filmové plátna je úžasne!Podobných snímkov je mnoho,avšak takáto atmosféra nebola vytvorená ani u"Any Given Sunday"!To čo mi tam chýbalo,som tuna našiel!Snímok nieje preplnený hviezdnym obsadením,ale ohuruje svojím hviezdnym prevedením..!Rýchla kamera,strih,"našľapaná hudba",zdojnásobené emócie,akcia no proste jazda!Prevedenie niektorých scén doslova berie dych,ktomu trochu režisérskeho umenia(spomaľovania...)a výsledok na seba nenechá dlho čakať!Očakávam od Petra Berga ešte veľké veci-v mojich očiach ide o novú dynastiu réžie..!YEAH!(dúfam,že ma nesklame:) ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý film o tupém šilenství, které vyvolává americký fotbal. V tomto technicky skoro dokumentárním snímku je sportovní hysterie zčásti pochopitelná, protože představuje ať už zdánlivě nebo skutečně jedinou cestu ven z ubíjející šedi maloměsta. Odpovídající schválně cukavá kamera, která ale umí i neotřelé umělecké záběry. Osudy jednotlivých hrdinů jsou jen lehce načrtnuté, protože nejdůležitější je hlavní proud - série fotbalových utkání. _____ Asi bych měla lepší požitek, kdybych trochu znala pravidla tohoto prapodivného sportu. /24. 7. 11./ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce to je výborný, ale jinak spíš dost průměrný film a to hlavně příběhem, který sice slušně graduje v zápasech, ale mimo ně nic moc a taky mi připadalo, že to postrádá hráče na kterého by byla upřená nějaká speciální pozornost, tady to bylo braný spíš jako celkovej tým, i když pár osobností tam bylo, ale ne moc výraznejch a velice malo využívaných v zápase. Co se týče Billyho Boba Thorntona, tak ten je v zápasech nebo jiných vypjatých situacích fakt skvělej, ale jak byl někde jinde, tak jenom dost divně čuměl a moc toho neřikal a byla to spíš nuda, ale pořád nadprůměr. Za největší klad filmu považuju výbornou muziku která vytváří úžasnou atmosféru zápasů, ale i tak bych tenhle film zařadil za žánrově i dějově dost stejný film, ale podle mě lepší Any Given Sunday ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Berg je Bůh a nedivím se, že mě to baví neustále opakovat. Jen málo režisérů dokáže vyjadřovat emoce i přes silnou vrstvu klišé a tak láskyplně se rochnit v patosu jako právě Berg, který se prostě narodil k tomu, aby točil videoklipové akční nářezy. Natočit sportovní drama o americkém fotbalu tak, aby bavilo i člověka, který nezná pravidla, nezajímá se o nějaké maníky z Texasu a nadevše uznává starý dobrý evropský "soccer", to chce kumšt a Berg mě během téhle takřka dvouhodinové jízdy napříč státní fotbalovou ligou opět přesvědčil, že je v něm mnohem víc, než si většina lidí myslí. Smekám, tleskám a jdu si pustit seriál. Jestli je minimálně z poloviny vydařený jako film, asi začnu zámořskou NFL bedlivě sledovat. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Don Billingsley, který doopravdy žil a hrál fotbal za Odessa Permian Panthers, musel s fotbalem zkončit kvůli zranění kolene. Ve filmu to byl Boobie Miles. (Dawid199)
  • Frustrován malou autenticitou některých herců hrajících asistenty trenéra, obrátil se režisér Peter Berg na skutečné středoškolské kouče, aby získal nějaké hlášky pro scény zápasů. (Matty)
  • Třicetiletý Derek Luke, ve filmu jako teenager, nikdy dříve americký fotbal nehrál. (Matty)

Reklama

Reklama