Reklama

Reklama

Čarodějky

  • Česko Čarodějnice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po tragické smrti Lukových rodičů si ho babička vezme k sobě. Často mu vypráví o čarodějnicích, jak jsou nebezpečné, jak je poznat a jak se jim bránit. Pak společně odjedou do Anglie. V hotelu, kde bydlí, se shodou okolností koná světový sjezd čarodějnic. Luke se schová v sále pod stůl a vyslechne, že připravují plán na proměnu všech dětí na myši v celé Anglii. Čarodějnice se stanou cukrářkami a do cukroví budou přidávat kouzelný lektvar. Pokusným králíkem se stane tlouštík Bruno Jenkins. Ani Luke však neunikne jejich pozornosti a stejně jako Bruno je proměněn v myš. S babičkou se pak pokusí překazit plány. Luke čarodějnicím sebere jednu ampulku nebezpečného přípravku a vlije ho do jejich řeřichové polévky... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další povedená adaptace příběhu Roalda Dahla. Filmy podle jeho knih mi jsou čím dál víc milejší a tohle byl myslím vůbec první z těch, které jsem podle něj viděl. A když jsem byl malý, pamatuji si, že jsem se u toho docela dost bál. Později jsem se tomu už jenom smál, ale ten film má svoje kouzlo pořád a to hlavně díky Anjelice Houston, která je opět naprosto výborná a podobné role jí velmi sednou. Příběh je moc pěkný a potěšil mě i Rowan Atkinson v menší roli. Příjemná zábava, která neurazí. 85%. ()

ChamesJames 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bych jako dítě vnímal asi jinak, ať už vyprávění příběhu od Lukovi babičky či masky hlavní čarodějnice, protože věřím, že pro děti to bude mít jiný vibe a dokážu si představit, jaké pocity u toho budou mít. Je to čistě film pro děti, i když se u toho budou pravděpodobně bát. Viděl jsem to poprvé až dnes a bohužel z pohledu dospělého diváka musím říct, že mě to moc nevtáhlo, protože to je dějově slabé. 4/10. ()

Reklama

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Anjelica Huston dokonale ztvárnila nejlepší filmovou čarodějnici všech dob ( vyjma té z Blair Witch kterou ale nikdo nikdy neviděl :D )! Kam se na ní hrabe Baba Jaga, Belatrix Lestrangeová, Zloba nebo Lamia! Když jsem byl dítě tak mi ta nosatá, vypelichaná stvůra naháněla větší hrůzu, než řada hororů co jsem v mládí viděl. "The Witches" je překrásný pohádkově-hororový příběh pro děti i celou rodinu, na motivy knížky od Roalda Dahla, mistra dětské literární fantasy! Musím říct, že tento napínavý film se opravdu vydařil a velice výstižně nastiňuje typickou atmosféru autorových knížek. Jednoznačně 4* za 81% ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Kamerou, výpravou, scénářem a nejvíce vtipem jsou Čarodějky hodně podobné jiným britským filmům jako HON NA MYŠ a PIDILIDI. Jedná se také o rodinný film a neméně výborný. Je to takový horor pro děti, kde hlavní roli hrají nechutně propracované masky čarodějnic, které bez vlasů vypadají jak lebkouni. A ze všech je nejvíce odporná samotná jejich královna Anjelica Huston. Naopak v převlečení za člověka je smyslnou mature čubkou v upnutých sexy černých šatech. Vedle nich takové křoví dělají dvě roztomilé myšky. A nejlepší na celém filmu je samotný konec, kdy se všechny čarodějnice nechutně promění v myšky. [2417. hodnocení, 96. komentář, 60%] ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Pro menší děcka to musí být dost silná káva hraničící s traumatickým zážitkem schopným dělat hluboko v psychice paseku i v pokročilé dospělosti :D :D ... Já to viděl, když mi bylo tak cca 16 a vůbec jsem nestíhal která páčka :D.. Ta atmosféra je totiž fakt nepříjemná a ani Atkinsonovy ksichty jí rozhodně nezvládnou odlehčit. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Myši ve filmu jsou hrané krysami. (ČSFD)
  • Soundtrack Stanleye Myerse nebyl ani 20 let po uvedení filmu z nejasných důvodů vypuštěn na trh. (Terva)

Související novinky

Anna Hathaway mezi čarodějnicemi

Anna Hathaway mezi čarodějnicemi

18.01.2019

Oscarová herečka Anne Hathaway (Bídníci, Temný rytíř povstal) se ujme hlavní role v připravovaném remaku Čarodějek z roku 1973. V novém filmu od režiséra Roberta Zemeckise (Let) ztvární předsedkyni… (více)

Zemeckis a hororové Čarodějky

Zemeckis a hororové Čarodějky

21.06.2018

Robert Zemeckis (Forrest Gump, Let) natočí remake fantasy hororu Čarodějky vycházející ze stejnojmenné knihy Roalda Dahla. Novou verzi budou produkovat oceňovaní tvůrci Guillermo del Toro (Faunův… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama