Reklama

Reklama

Dnešní Pohádka pro pamětníky vypráví o holčičce tak malinké, že se dala skoro schovat do dlaně. Ale to byste nevěřili, co všechno dokázala! V jedné chaloupce se objevila náhle malinká holčička a s ní přišla radost a štěstí. Smutná byla maminka (V. Jelínková), když se objevil princ (V. Preiss) a odnesl si Pomněnku na svůj zámek… Půvabnou pohádku natočila v roce 1971 režisérka V. Janečková a do role něžné a krásné dívenky obsadila Janu Preissovou. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

helianto 

všechny recenze uživatele

„Modrý kvítek u potoka steskem vadne, žalem chřadne. To Pomněnka modrooká nemá potěšení žádné …“ Nevím, jak jsem na tuto něžnou pohádku, která mě provázela celým dětstvím, mohla zapomenout. Jeden z nejrozmazlenějších, ale také z nejněžnějších, princů v dějinách české pohádky, v podání Viktora Preisse, a neuvěřitelně kouzelně se usmívající princezna-Pomněnka, v podání nejkrásnější princezny českých pohádek Jany Preissové, na ty se prostě zapomenout nedá. A opět tu máme výzvu pro současné autory. Jednoduchý příběh, v jednoduchých kulisách, bez jakýchkoliv triků, ale s dobře napsanými dialogy, to funguje stále. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Celkem vydařená pohádka s hereckým párem, který k sobě ladí. Nevýhodou je, že na ní zahlodal zub času. Technická kvalita obrazu, který je navíc černobílý, a zvuku je opravdu bídná a pohádce ubíra na působivosti. Vzorně odehráno, zrežírováno v kratší stopáži. Starší pohádky s dobrými herci mají své trvalé a nezaměnitelné kouzlo. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pohádka O Pomněnce byla jen matnou vzpomínkou, dokud mi ji Самолет Су-27СК nenaservíroval až pod nos. Prostý příběh o lásce nesourodé dvojice, kde si ve ztvárnění kouzelných postav vystačili s loutkami a v hudebním doprovodu s jednoduchými příjemnými melodiemi. Princovi a Pomněnce Preissovým to strašně slušelo, jsou jedním z nejkrásnějších pohádkových párů. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Pomněnčině mamince to hraní moc nešlo. A předváděný tanec byl navýsost úsporný. Ale ústřední dvojici to slušelo (byl to po Manon jejich druhý společný film, dva roky od svatby, a vůbec první, kde měli oba hlavní role). "Přivítala jsem v zahradě poupátka žluté růže, co se dnes ráno narodila." ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Milá přívětivá studiová televizní pohádka, kterou po mnoha letech v cyklu pro pamětníky uvedla televize. Díky ji za to. Příjemná hudba, sympatičtí herci. I když příběh není originální, protože čerpá z pohádky o Popelce, podařilo se natočit líbivou variantu. Pokud současní tvůrci nemohou najít inspiraci, tady se jedna nabízí. Barva a zámecké interiéry by ji slušely. Jen se současnými herci by byla potíž. Tak krásný pár už by sotva našli. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama