Reklama

Reklama

Dnešní Pohádka pro pamětníky vypráví o holčičce tak malinké, že se dala skoro schovat do dlaně. Ale to byste nevěřili, co všechno dokázala! V jedné chaloupce se objevila náhle malinká holčička a s ní přišla radost a štěstí. Smutná byla maminka (V. Jelínková), když se objevil princ (V. Preiss) a odnesl si Pomněnku na svůj zámek… Půvabnou pohádku natočila v roce 1971 režisérka V. Janečková a do role něžné a krásné dívenky obsadila Janu Preissovou. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Děkuju Jezince, díky níž vím, že tahle pohádka existuje, děkuju nejmenovanému úložišti, že jsem ji tam našel a děkuju Vlastě Janečkové a Jarmile Turnovské za stvoření tohohle roztomilého příběhu, jehož podobnost s Popelkou je čistě náhodná. Preissovi jsou pěkný pár a mladá Jana Preissová je opravdu nádherná. ()

helianto 

všechny recenze uživatele

„Modrý kvítek u potoka steskem vadne, žalem chřadne. To Pomněnka modrooká nemá potěšení žádné …“ Nevím, jak jsem na tuto něžnou pohádku, která mě provázela celým dětstvím, mohla zapomenout. Jeden z nejrozmazlenějších, ale také z nejněžnějších, princů v dějinách české pohádky, v podání Viktora Preisse, a neuvěřitelně kouzelně se usmívající princezna-Pomněnka, v podání nejkrásnější princezny českých pohádek Jany Preissové, na ty se prostě zapomenout nedá. A opět tu máme výzvu pro současné autory. Jednoduchý příběh, v jednoduchých kulisách, bez jakýchkoliv triků, ale s dobře napsanými dialogy, to funguje stále. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Rozmazleného prince navštíví jednoho dne malinká bytůstka, co si říká Pomněnka a zcela změní jeho život. Černobílá pohádka plná písniček a loutkové Pomněnky zaujme snad jen příjemným obsazením a tím, že je vytažená z archivu. Jinak jde o tradiční televizní kulisovou pohádku s celkem smutným nádechem s radostným koncem. Hudba: Zdeněk Marat ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pohádka O Pomněnce byla jen matnou vzpomínkou, dokud mi ji Самолет Су-27СК nenaservíroval až pod nos. Prostý příběh o lásce nesourodé dvojice, kde si ve ztvárnění kouzelných postav vystačili s loutkami a v hudebním doprovodu s jednoduchými příjemnými melodiemi. Princovi a Pomněnce Preissovým to strašně slušelo, jsou jedním z nejkrásnějších pohádkových párů. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Pomněnčině mamince to hraní moc nešlo. A předváděný tanec byl navýsost úsporný. Ale ústřední dvojici to slušelo (byl to po Manon jejich druhý společný film, dva roky od svatby, a vůbec první, kde měli oba hlavní role). "Přivítala jsem v zahradě poupátka žluté růže, co se dnes ráno narodila." ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama