Reklama

Reklama

Život savců

(seriál)
  • Česko David Attenborough: Život savců (více)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Savci, teplokrevná stvoření pokrytá srstí, která krmí svá mláďata mlékem, jsou nejpopulárnější mezi zvířaty - snad také proto, že mezi ně také patříme." - David Attenborough Dokument Davida Attenborougha nabízí jedinečný pohled na pozoruhodnou skupinu těchto zvířat. Ukazuje mnoho fascinujících druhů planety, včetně nás samotných, a ilustruje, jak se savci stali tak mimořádně rozmanitými a úspěšnými. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

ČT po letech opakuje tento skvost mezi přírodopisnými dokumentárními cykly a znovu se dokáži dívat a opět si to užívat. Poklunu zaslouží tradičně vynikající a kultivovaný výklad a projev Davida Attenborougha, ale i celý realizační tým. Je nevděčné a smutné, že neberou miliony filmových star, nechodí po červeném koberci. Pro mne ale jsou "hvězdami" zasloužícími obrovskou úctu a obdiv. Myslím, že by se dalo ještě dlouho psát o tom, jak fantastický seriál to je, jakou poklonu všichni, kteří se na něm podíleli, zaslouží. Zkrátím to a řeknu jen, že se opravdu hluboce klaním a každému, kdo má nějaký cit pro přírodu, chce o ní vědět více, vidět, co běžně opravdu jen tak neuvidí, jen a jen doporučit a určitě to je krásný námět k tomu, vzít si děti třeba na klín a užít tento fantastický materiál s neobyčejnou poznávací hodnotou společně. ()

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Skvelý 10 dielny dokument, ktorý možno nemá logickú kategorizáciu z hľadiska náučnosti, ale funguje skvele hlavne pre laických divákov ako som ja, ktorý sa dozvedia veľa vecí zaujimavou cestou. Nehovoriac o krásnych záberoch, originálnych kamerových zobrazeniach a zábavnom sprievode David Attenborougha, ktorý sa dokáže postaviť na neuveritelné miesta v blízkosti zvierat. :))) ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se mi napsat opus magnum D. Attenborougha, ale tím není jen Život savců, ale všechny série, na nichž má větší osobní vklad. Samozřejmě je to o skvělých vypiplaných záběrech, krásné hudbě atp. ale tím nejhodnotnějším stejně zůstává jeho komentář, uchopení všeho v rámci evoluce a formulace závěrů a soudržnost celého díla, které doslova nabízí intenzivní vrchol v posledním díle. ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Kvalitní výukový materiál o savcích, dobře členěný a okomentovaný se spoustou detailních záběrů. Udivuje mě, že byl natočen v roce 2002, připadá mi starší. Na rok 2002 je točen hodně starými technikami (žádné triky atd.). Film je pro všechny věkové skupiny, ale je vyprávěn dost jednoduše (na mě až příliš :) ), takže jeho hlavní využití vidím jako kvalitní výukový materiál na základní škole, kde rozhodně zaujme a upoutá pozornost v hodině biologie. Některé záběry jsou opravdu unikátní a je vidět, že si s ním autoři pohráli. Jestli se mi na filmu něco líbí, tak je to jeho logický, spořádaný a dobře strukturovaný děj. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak TOHLE je ono. Nejdokonalejší dokument a nejen z dílny DA, ale pravděpodobně celkově. S naprosto fantastickou znělkou, úžasným komentářem, dokonalými záběry se spoustou detailů. Kompletní pohled na život savců a skvostný klenot, který je radost sledovat. Nemám slov, ale nic mě tak dlouho neohromilo. Neskutečně fascinující. Krásné a dokonalé. Neopakovatelné, David Attenborough je skutečně génius a i přesto, že miluju všechny jeho doumentární série, tenhle bych jmenoval na prvním místě. Špičkové záběry a zasvěcený, srozumitelný komentář tady dosáhly svého vrcholu. Ten chlap je kouzelník a nikde jinde než na BBC by tohle prostě vzniknout nemohlo. 100%. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama