Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Steve Martin v sobě prostě nemá to, co měl Spencer Tracy v původním filmu a mnohdy je zbytečně otravný, ale na druhou stranu se filmu musí nechat, že dovede ty emoce vyvolat. Jsou zde myšlenky, které jsou spojené s vývojem člověka, s jeho změnami, které mě dojaly, k tomu se přiznávám. Člověk se do filmu snadno vžije. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pro každého otce je těžké smířit se s tím, že jeho holčička už není malá, v jejím životě je nový muž a bude se vdávat. To je základní motiv příběhu. Mě to čeká taky, takže mám pro Georga Bankse pochopení. Druhá strana mince je ta, že připravit takovou svatbu, navíc se spousty příbuznými není snadné ani levné. Komedie ale v principu jen naznačuje a bral bych ji spíše jako rodinou přípravu před svatbou v rodině... Kimberly Williams-Paisley v tomto snímku debutovala. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Oblíbená komedie naší rodiny, takže si nenecháme ujít v podstatě žádnou reprízu. Martin Short i Steve Martin byli v devadesátkách prostě neskuteční zabijáci. Po zhlédnutí původní verze z 50. let hodnocení neměním - asi záleží na pořadí, ve kterém filmy vidíte, tento remake mi ale přijde minimálně o třídu zábavnější a postavy v něm sympatičtější. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Martin hra v celku vydarenych komediach ale tato mala v sebe malo Martinovho co by ani tak nevadilo no ani vseobecneho vtipu, urcite snazivy projekt ktory toci dolare najma v Amerike, ako prakticky kazda komedia, i ta najbrakovejsia, Otec nevsty je vsak projekt ktory je miestami vtpiny, miestami pasivny a miestami nudny, ako vysite na jednu hviezdu. ()

MARLENE.DAFT 

všechny recenze uživatele

Většina hlavních představitelů se pitvoří a nesnesitelně přehrává. Zejména ze Steve Martina mám osypky. Nepřijde mi vůbec vtipný a stejně tak ani jeho šílený přístup ke svatbě dcery. Navíc po tomhle filmu se nedivím, že všichni chtějí žít "americký sen", protože peníze rozhodně nikomu z nich zřejmě nechyběly. Kdyby to tak byla realita.... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Mezi svatebními dárky, které Annie obdrží, je i socha Venuše s hodinami v břiše. V původním filmu Nevěstin otec Kay také dostane tento dárek. Obě se na něj dívají pohrdavě. (HappySmile)
  • Ve scéně, kde George a Nina Banksovi zmenšují seznam hostů na svatbu a některé vyškrtávají, zazní jména Steve a Stephanie Tyrellovi. Steve Tyrell složil pro film i jeho pokračování několik písniček. (HappySmile)

Reklama

Reklama