Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

Madison 

všechny recenze uživatele

Mnohým sa to zdá beznádejne priemerné a myslím si, že to hodnotia s niekoľkoročným časovým odstupom, čo to videli naposledy a pamätajú si len útržky, ale nemôžem poprieť, že mi Steve Martin a jednotlivé vtipné situácie zlepšili náladu a vynikajúco som sa bavila. Nie je to síce kráľovský Wilder, ale 4 hviezdičky si to rozhodne zaslúži. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Trochu nedoceněná komedie. Tehdy holt byla zlatá éra těhlech filmů. A je škoda, že dnes se už takový milý komedie netočí. Nikdo tu moc neřve, odsýpá to dobře, Steve Martin to utáhne (i když bych dokázal představit vhodnějšího herce). S originálem z roku 1950 to má sice pramálo společného, ale jako rodinná komedie to je úplně v pohodě. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mi je náhodou jedno, jestli se jedná o remake. Tenhle film mě iritoval od samýho začátku. Nevím, jestli jsem tak cynickej starej bastard, ale přišlo mi to jako jedna velká fraška. To, že by si měla vzít někoho po čtyřměsíční známosti mi přišlo jako hovadina a taky bych jí tu svatbu nezaplatil. A průběh filmu děsně nudnej a doopravdy trapnej. Vlastně mi to přišlo spíš jen jako pohled na pseudoproblémy několika horních tisíc. Žvásty Diane mě iritovaly, Steve mi připadal jako naprostej neovládající se trouba a ta jejich dcera jako pořádně rozmazlenej fagan. Jediná dobrá scéna z obou filmů (tento a pokračování) je, když ve dvojce jedou večer do té nemocnice. Jinak je to absolutně zapomenutelnej nedůležitej kvazisnímek. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Komedie se Stevem Martinem mám rád. Není to komik-šílenec jako Eddie Murphy, jeho komediální umění spíš jemně inteligentní, dokáže rozesmát jednoduchými pohledy a mimikou. Hlava rodiny je možná tou nejlepší komedií jakou natočil. Příběh není nějak zvlášť naročný, ale v jednoduchosti je síla a to tento film dokazuje. George (Steve Martin) a Nina (Diane Keaton) mají krásnou dceru Annie(Kimberly Williams-Paisley) a ta jim jednoho dne oznámí, že se bude vdávat. To zvlášť George nese těžce a to přináší velké množství příležitostí pro ukázku umění Stevea Martina. Všichni herci v hlavních rolích jsou skvělí, ovšem perlou filmu je poněkud přihřátý Frank (Martin Short), který fakticky film rozehřeje na chvílkama neúnosnou teplotu. Tato komedie určitě potěší i po několika dalších shlédnutích. Zaslouží si, myslím vyšší hodnocení, než má momentálně. Mé hodnocení: **** - 90%... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Steve Martin tu vypadá o 20 let starší a moc se mu ten starostlivý otec (spíše dědeček) věřit nedá (a co teprve ve dvojce). Nicméně je to jedna z těch jeho komedií, co běžely v bedně až povážlivě často a mnohokrát jsem to s klidem dokoukal do konce. I připomenutím po letech ode mě zasloužených 8/10. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Tom Irish (Ben Banks) hraje v tomto filmu i v jeho původní verzi z roku 1950 stejnou postavu. Navíc v roce 1950 si v Nevěstinu otci odbyl svůj filmový debut. (HappySmile)
  • V noci před svatbou začne padat sníh. Vzhledem k tomu, že fiktivní město San Marino by mělo být někde poblíž Los Angeles, nelze předpokládat, že by mohlo napadnout tolik sněhu, jako ve filmu. Největší sněžení v Los Angeles bylo zaznamenáno roku 1932, kdy napadlo 5 centimetrů. Pokud už sníh v Los Angeles napadne, je to ve většině případů pouze stopové množství. (tom.nosek)

Reklama

Reklama