Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

Mapl 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film, který jsem viděl snad pětkrát a ještě mě neomrzel a rád si ho v televizi opět zapnu. Vtipné scény střídají lehce dojemné dialogy a celý scénář je podle mě velmi kvalitně vytvořen a z mého hlediska jde o jednu z nejhezčích amerických komedií, která je ale zároveň laskavá a i trošku šílená. Jednu z rolí také ztvárnil mladší brat Macaluaye Culkina - Kieran a líbil se mi jakožto herec víc, než celý jeho bratr. 82 % ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Príjemná, oddychová komédia, ktorú vydvihuje hlavne Martinov výkon. Tomu táto úloha naozaj sadla ako uliata. Takisto sa dobre pozeralo na roztomilú nevestu. Ale je to rovnaký gýč, aký sme už stokrát videli. Otcovi nevesty sa nepáči ženích, tak začne vyvádzať, no nakoniec s tým samozrejme zmieri a zistí, že ženích nie je zase až taký debil. Ako jednohubka to stačí, ale nečakajte zase výbuchy smiechu. Skôr je to také príjemne romantické a miestami zábavné. ()

Reklama

jezurka42 

všechny recenze uživatele

The thing I like best about this house are the voices I hear when I walk through the door. Když má člověk pod režisérskou a scénáristickou taktovkou roztomile krásnou Kimberly Williams, krásně roztomilého George Newberna, a tři amíga komediálního umu Steva Martina, Diane Keaton a Martina Shorta, víte, že nemůže vzniknout lepší devadesátková rodinná rom-com než je Father of the Bride. Má to všechno, co si jen divák může přát – smích i pláč, sny i vzpomínky, a plnou náruč lásky a vřelosti. ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem v dětství prostě zbožňoval. A mám ho rád i teď. Není lepšího a příjemnějšího rodinného filmu/komedie. Skvělé herecké obsazení - Steve Martin v roli starostlivého otce, Kimberly Williams-Paisley jako malá dcerka, která už vlastně zas tak malá není a Martin Short jako svatební koordinátor s citem pro růžovou. Nevím, jestli by šlo vůbec na prstech u rukou spočítat, kolikrát jsem ho to vlastně viděl, ale jedno je jisté. Vždycky jsem se u něj dobře bavil. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Humorno romantická sonda do života rozmrzelého tatíka, ktorého idilický rodinný život naruší votrelec v podaní budúceho manžela milujúcej dcérky. Tým sa samozrejme nestáva prvým jediným mužom v jej živote a navyše sa chystá svatba! Úplné peklo. Priemer úplne vystihuje tento snímok. A to po všetkých stránkach. Síce neurazí, ale neobsahuje jediný výraznejší zapamätaniahodný filmový moment. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Mezi svatebními dárky, které Annie obdrží, je i socha Venuše s hodinami v břiše. V původním filmu Nevěstin otec Kay také dostane tento dárek. Obě se na něj dívají pohrdavě. (HappySmile)
  • V 58. minutě vystresovaný George (Steve Martin) nakupuje večeři v obchodě. Z každého balení housek vytahuje čtyři kusy z dvanácti s tím, že potřebuje housky k párkům baleným po osmi. To provede se třemi baleními, dohromady tedy chce 24 housek. Stejný počet by měl i v případě, že by koupil dvě celá balení. (tom.nosek)

Reklama

Reklama