Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Steva Martina mám jako komediálního herce moc ráda. S Diane Keaton si pěkně sednul. To, že jsou manželé jsem jim uvěřila hned. Ono je to těžké smířit se s tím, že tatínkova malá holčička už není malá. Postava Martina Shorta mě pokaždé dostane.Nezapomenutelná figurka. Oddychová a milá komedie, která mi vždycky vykouzlí úsměv na rtech a pozitvně nabije. ()

palailogos odpad!

všechny recenze uživatele

Trapná zápletka, nicotný výkon Steva Martina, který si z podobných filmů - slaboduché rodinné zábavy - dělá v Americe monopol. Hloupě feministická agitka, která jasně dokresluje, kam amíci v nejednoznačném přístupu k vlastní společnosti vlastně došli ....Pořád to ale ještě není tak úděsný paskvil, jako pozdější pokus o růžopanterské remaky. Na dvou místech jsem se dokonce usmál. ()

Reklama

jezurka42 

všechny recenze uživatele

The thing I like best about this house are the voices I hear when I walk through the door. Když má člověk pod režisérskou a scénáristickou taktovkou roztomile krásnou Kimberly Williams, krásně roztomilého George Newberna, a tři amíga komediálního umu Steva Martina, Diane Keaton a Martina Shorta, víte, že nemůže vzniknout lepší devadesátková rodinná rom-com než je Father of the Bride. Má to všechno, co si jen divák může přát – smích i pláč, sny i vzpomínky, a plnou náruč lásky a vřelosti. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Mnohým sa to zdá beznádejne priemerné a myslím si, že to hodnotia s niekoľkoročným časovým odstupom, čo to videli naposledy a pamätajú si len útržky, ale nemôžem poprieť, že mi Steve Martin a jednotlivé vtipné situácie zlepšili náladu a vynikajúco som sa bavila. Nie je to síce kráľovský Wilder, ale 4 hviezdičky si to rozhodne zaslúži. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Steve Martin tu vypadá o 20 let starší a moc se mu ten starostlivý otec (spíše dědeček) věřit nedá (a co teprve ve dvojce). Nicméně je to jedna z těch jeho komedií, co běžely v bedně až povážlivě často a mnohokrát jsem to s klidem dokoukal do konce. I připomenutím po letech ode mě zasloužených 8/10. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně, kde George a Nina Banksovi zmenšují seznam hostů na svatbu a některé vyškrtávají, zazní jména Steve a Stephanie Tyrellovi. Steve Tyrell složil pro film i jeho pokračování několik písniček. (HappySmile)
  • Mezi svatebními dárky, které Annie obdrží, je i socha Venuše s hodinami v břiše. V původním filmu Nevěstin otec Kay také dostane tento dárek. Obě se na něj dívají pohrdavě. (HappySmile)

Reklama

Reklama