Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

zigy 

všechny recenze uživatele

Pro mě kontroverzní film - na jednu stranu zcela chápu nadšení některých - vždyť je to ze života, trefné, nádherně romantické, nostalgické, vtipné Martinovy výrazy obličeje a skvělý koordinátor - pošuk. Na stranu druhou: jsou tam věci, které mě štvou - rozplizlá stopáž, otravný Martin (jak může být jeden člověk vtipný a otravný zároveň? jde to....), umělá roztomilost (děti) a přeslazená příchuť. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zkratka S.M. zkrátka projednou neznamená sado-maso, i když dívat se na šklebícího se a přehrávajícího S.M. a vůbec celou tuhle plytkou ryzí hollywůďárnu mi chvílemi připadalo až sebepoškozující... :-[ . . . D.K. mi pak bylo chvílemi i trošku líto. Anebo mi to hlava nebere a celý jsem to nepochopil a byla to prostě nějaká parodie na všechny ty vymazlené inteligentní komedie, ve kterých kdy hrála... . . . Nu, každému co jeho jest. Ztráta času a škoda slov... - - - - - (Poprvé viděno 1.5.2009 za nováckého májového odpoledne, komentář zde zbytečně kdovíkolikátý - 1.5.2009) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Aha, takže toto je remake? Pozeral som úplnou náhodou kedysi na Nove a aj keď Steve Martin so svojimi predčasnými šedinami mi nikdy, okrem jednej výnimky, nepripadal bohvieako vtipný, nijak výrazne znechutený som prekvapivo nebol. Celkom milá komédia, ktorú keď neuvidíte, tak sa vám vôbec nič nestane. Dnes som už ale podstatne preberavejší. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Pohodová rodinná komedie obsahují nejednu životní pravdu. Celá působí hodně civilně a "jako ze života", protože normální lidi řešej obyčejný problémy (nejenom) s plánovánim svatby. A právě tohle, ještě spolu s decentnim humorem a slušnym hereckym obsazenim jsou největší devizy snímku. Steve Martin je v roli otce naprosto dokonalej a Martin Short zase totálně teplej :D Fakt příjemná podivaná bez patosu a trapnosti, která si zaslouží víc než jednu projekci, čtyři silnější hvězdy. ()

Gabra 

všechny recenze uživatele

Vcelku milá komedie, která se za sebe pro tentokrát vůbec stydět nemusí. I když je v hlavní roli Steve Martin, vtipy nejsou vůbec přiblblé. Tedy někdy ano, ale tak nějak mile. Martin to táhne a umocněn Diane Keaton dali dohromady moc příjemný pár. Je to jedna z lepších rodinných oddychovek, která i přes časté TV opakování neomrzí. Ale přesto: pokud neznáte Nevěstina otce, Hlavu rodinu si skoro zamilujete. Pokud jste však dříve viděli film Minelliho s Liz Taylorovou a Spencerem Tracym v hlavních rolích, který Hlava rodiny "remakuje", budete nuceni srovnávat nesrovnatelné a hodnocení sakra klesne dolů. Já viděla dříve Hlavu rodiny a jen díky tomu zůstávám na třech hvězdičkách... :) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Tom Irish (Ben Banks) hraje v tomto filmu i v jeho původní verzi z roku 1950 stejnou postavu. Navíc v roce 1950 si v Nevěstinu otci odbyl svůj filmový debut. (HappySmile)
  • V noci před svatbou začne padat sníh. Vzhledem k tomu, že fiktivní město San Marino by mělo být někde poblíž Los Angeles, nelze předpokládat, že by mohlo napadnout tolik sněhu, jako ve filmu. Největší sněžení v Los Angeles bylo zaznamenáno roku 1932, kdy napadlo 5 centimetrů. Pokud už sníh v Los Angeles napadne, je to ve většině případů pouze stopové množství. (tom.nosek)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno