Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Pozitivem na tomto filmu je rozhodně Steve Martin, jeho humor je jemný, a i když ještě nemám dceru ve věku na vdávání, dokázal jsem se s díky jeho hereckému projevu s jeho postavou ztotožnit. Diane Keaton ho pak v roli manželky skvěle doplňuje. Horši to pak je s Martinem Shortem, který mě naopak místy dost iritoval. To ale nebylo nic v porovnáním s postavou dcery. Takhle namyšlenou, egoistickou a nevděčnou krávu jsem ve filmu už dlouho neviděl. Tváří se jako největší zlatíčko, ale jak není po jej jím, nastává otci duševní peklo. Až mi ho bylo líto, hodně. Film, co si bohužel už nikdy dobrovolně nepustím. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Pro mě kontroverzní film - na jednu stranu zcela chápu nadšení některých - vždyť je to ze života, trefné, nádherně romantické, nostalgické, vtipné Martinovy výrazy obličeje a skvělý koordinátor - pošuk. Na stranu druhou: jsou tam věci, které mě štvou - rozplizlá stopáž, otravný Martin (jak může být jeden člověk vtipný a otravný zároveň? jde to....), umělá roztomilost (děti) a přeslazená příchuť. ()

Reklama

Arius 

všechny recenze uživatele

Martin hra v celku vydarenych komediach ale tato mala v sebe malo Martinovho co by ani tak nevadilo no ani vseobecneho vtipu, urcite snazivy projekt ktory toci dolare najma v Amerike, ako prakticky kazda komedia, i ta najbrakovejsia, Otec nevsty je vsak projekt ktory je miestami vtpiny, miestami pasivny a miestami nudny, ako vysite na jednu hviezdu. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Humorno romantická sonda do života rozmrzelého tatíka, ktorého idilický rodinný život naruší votrelec v podaní budúceho manžela milujúcej dcérky. Tým sa samozrejme nestáva prvým jediným mužom v jej živote a navyše sa chystá svatba! Úplné peklo. Priemer úplne vystihuje tento snímok. A to po všetkých stránkach. Síce neurazí, ale neobsahuje jediný výraznejší zapamätaniahodný filmový moment. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem filmu dala 4*, nejspíše z ukvapení, lépe řečeno z nostalgických důvodů. Když jsem film po nějaké době viděla znovu tak jsem si uvědomila, že zas o takovou bombu nejde. Pár scén mohlo být lépe promyšlených a příjemný humor mohl být více spontánní. Jinak nemám žádné výhrady. Stevovi tyto role prostě padnou, bez výjimky. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Dort, který v roce 1991 stál 1 200 dolarů, by dnes stál 2 100 dolarů, tedy kolem 50 tisíc korun (k roku 2016). (tom.nosek)
  • Adresa domu rodiny Banksů, tedy Maple Drive 24 v San Marinu, jižní Kalifornii, je smyšlená. Zajímavostí je, že pro záběry domu posloužily dva různé reálné domyi. Jeden pro záběry přední strany domu, druhý pak pro záběry zezadu, když George (Steve Martin) hraje basketbal s Annie (Kimberly Williams-Paisley). Oba skutečné domy se nacházejí v Los Angeles. Interiér domu byl postaven ve studiu. (tom.nosek)

Reklama

Reklama