Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích Los Angeles řádí přízrak z jiného světa, vlkodlak! Jak změní osudy trojice mladých lidí, kteří dosud žili pokojným, bezstarostným životem? Stačí jedna úplňková noc a přízrak, který se vynořil ze stínů, zaútočí s tragickými následky. Během jízdy po Mullholand Drive ztratí Ellie (Christina Ricci) kontrolu nad řízením a narazí do jiného vozu. Když dívka a její spolujezdec, Elliin mladší bratr Jimmy (Jesse Eisenberg), přispěchají na pomoc zraněnému řidiči, stávají se obětí útoku podivného tvora. Jimmy je přesvědčený, že to je vlkodlak...

Když pak sourozenci u sebe objeví zvláštní, nadpřirozené schopnosti, zprvu nemohou uvěřit, že nejde o náhodu nebo omyl. Dokáží se vzepřít osudu, který by je každé úplňkové noci měnil v krvežíznivá monstra? Nebo se trpně podřídí a stanou se jen dalšími roznašeči nákazy v hrůzném, nekonečném řetězci Zla?

Ellie nehodlá na své budoucnosti nic měnit: chce být producentkou televizní show a chodit s milovaným Jakem (Joshua Jackson). Jimmyho však možnost nového života neodolatelně přitahuje...

Prokletí jsou novým společným dílem mistrů hororu režiséra Wese Cravena (série Vřískot, Noční můra v Elm Street) a scenáristy Kevina Williamsona (série Vřískot, Tajemství loňského léta, Fakulta). Hlavní role ztvárnili Christina Ricci (Zrůda, Ospalá díra) a Joshua Jackson (Vřískot 2, Velmi nebezpečné známosti). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

dex2man 

všechny recenze uživatele

Neskutečná ptákovina, taková nevtipná teenage parodie na filmy o vlkodlacích. K hororu to ani nepřičichne, ale to jsem naštestí ani neočekával, takže nejsem ve výsledku tolik zklamaný. Dvě hvězdy dávám za sympatické obsazení, hlavně za v té době neznámého Eisenberga, už tady bylo vidět, že v něm něco je :). V druhé řadě za garážovou naháněčku a vlkodlačí " fuck off ", což je nejlepší scéna z filmu. Tím jsem ale vyčerpal všechna pozitiva. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na horor koprodukce Ameriky a Německa servírovaný v popůlnočním čase slušný výkon! Vyvaroval se nesmyslností a obstojně se popasoval s efekty. Příběhu hodně pomáhají známé tváře, ať je to Pacey z Dawsonova světa nebo Fincherův Mark Zuckerberg. Jen bych si představoval pohlednější protějšky a více lekavých scén ve spodním prádle! :-) ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se koukal z důvodu přítomnosti vlkodlaků. Ze začátku to vypadalo dost slibně, hrála tam dokonce moje oblíbenkyně Christina Ricci ... a pak to přišlo. S filmem to šlo z kopce, herecké výkony v nedohlednu, naprosto absurdní scény, nedokonalé efekty a třešniškou na dortu byl "fuckující" vlkodlak. Hrůza a škoda. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Považovať tento film za horor kvôli nejakému pobehujúcemu digitálnemu vlkolakovi je blbosť. Film nemá absolútne žiadne napätie, len celkom slušnú akciu a pár parodických vtipov a už je koniec. Craven mal v tomto prípade radšej zostať pri nejakom tupom vyvražďovaní teenagerov nejakým chladnokrvným vrahom. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

wow...vrieskajuca Shannon Elizabeth zozrata vlkodlakom na zaciatok filmu, tak to je teda uvod ako sa patri. Nema cenu sa rozpisovat, ze film je s*acka a preco je taka s*acka, staci si ho pozriet. Podivna mi je vsak pritomnost Christiny Ricci, ktora po Allenovom Anything Else a oscarovom Monstre skutocne zmenila zaner...a mimochodom, upircence su aj tak viac cool ako vlkodlaci. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Motív trstiny na displeji na začiatku filmu je rovnaký, aký bol použitý v Búrke storočia (1999). (misterz)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles, některé speciální efekty pak vznikaly ve Winnipegu. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 72. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)

Reklama

Reklama