Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích Los Angeles řádí přízrak z jiného světa, vlkodlak! Jak změní osudy trojice mladých lidí, kteří dosud žili pokojným, bezstarostným životem? Stačí jedna úplňková noc a přízrak, který se vynořil ze stínů, zaútočí s tragickými následky. Během jízdy po Mullholand Drive ztratí Ellie (Christina Ricci) kontrolu nad řízením a narazí do jiného vozu. Když dívka a její spolujezdec, Elliin mladší bratr Jimmy (Jesse Eisenberg), přispěchají na pomoc zraněnému řidiči, stávají se obětí útoku podivného tvora. Jimmy je přesvědčený, že to je vlkodlak...

Když pak sourozenci u sebe objeví zvláštní, nadpřirozené schopnosti, zprvu nemohou uvěřit, že nejde o náhodu nebo omyl. Dokáží se vzepřít osudu, který by je každé úplňkové noci měnil v krvežíznivá monstra? Nebo se trpně podřídí a stanou se jen dalšími roznašeči nákazy v hrůzném, nekonečném řetězci Zla?

Ellie nehodlá na své budoucnosti nic měnit: chce být producentkou televizní show a chodit s milovaným Jakem (Joshua Jackson). Jimmyho však možnost nového života neodolatelně přitahuje...

Prokletí jsou novým společným dílem mistrů hororu režiséra Wese Cravena (série Vřískot, Noční můra v Elm Street) a scenáristy Kevina Williamsona (série Vřískot, Tajemství loňského léta, Fakulta). Hlavní role ztvárnili Christina Ricci (Zrůda, Ospalá díra) a Joshua Jackson (Vřískot 2, Velmi nebezpečné známosti). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Podepsané Cravenovo jméno by pod tímto vlkodlačím hororem s lehce komediálním podtónem, nejspíše většina z vás asi nehledala a ani nečekala. Na Prokletí jsem se chtěla podívat především kvůli Jesse Eisenbergovi. Dle zdejšího, ne zrovna nejlépe vyhlížejícího hodnocení s častou kritikou na úsměvný efekt, jsem zvažovala, jestli mě Prokletí se svou vtipnou podporou zklame podobně jako Jízda na střele, nebo se mi naopak zalíbí a budu hledat důvody, proč má tolik málo procent. Zvítězila druhá možnost. Zasmála jsem se, byla jsem napjatá a za častého doprovodu žánrových klišé a přibývajících (vlkodlačích) prvků v příběhu, jsem s postupem děje začínala být opravdu zvědavá, jak tato povedená vlkodlačí párty skončí. I přes všechnu tu mírnou trapnost, klišé a na dveře klepající béčkovitost na mě spousta scén zapůsobila. Christina Ricci je jako vlkodlačica velmi sexy a Jesse jako její outsiderský bratr s výrazem a chováním trouby vydařeně doplňuje sourozeneckou dvojici. A Joshua Jackson se také předvede v pěkném "kožíšku". "Co to bylo?" - "Můj pes." - "Co to máš za psa?", "Jde to ovládnout." -"Mám ohryzávat kojoty na poušti?" ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal a byl jsem příjemně překvapený - scénář opravdu moc nápaditý není (od spolupráce Craven -Williamson by jeden čekal víc), ale sympatické obsazení a standardně kvalitní Cravenova režie způsobily, že jsem se dobře bavil. P.S. Tak čtu na webu, že se hodně přetáčelo a stříhalo kvůli přístupnosti. Fakt škoda, potenciál tu byl. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se koukal z důvodu přítomnosti vlkodlaků. Ze začátku to vypadalo dost slibně, hrála tam dokonce moje oblíbenkyně Christina Ricci ... a pak to přišlo. S filmem to šlo z kopce, herecké výkony v nedohlednu, naprosto absurdní scény, nedokonalé efekty a třešniškou na dortu byl "fuckující" vlkodlak. Hrůza a škoda. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Prokletí je vážně hodně slaboučké. Scénář je sotva průměrný, režie nudná a absolutně nejhorší jsou triky. Takový nechutně digitální vlkodlak skutečně jednoho vyděsí...Ricci hraje až překvapivě špatně, ale zase jí to místy aspoň sluší. Jako horor ale snímek selhává na celé čáře. Už i pohádka o Červené Karkulce byla strašidelnější. Styďte se mistře! ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se celkem povedlo, což o filmech s vlkodlaky ode mě často neuslyšíte - film mě pobavil, nenudil a Christina Ricci předvědla dobrý a věrohodný výkon, ostatně jako vždy. Umím si představit, že mladší ročníky by mohli být nadšeni ještě více, přijde mi to jako klasická hororová komedie pro náctileté :) U mě si film vysloužil 65%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Skeet Ulrich měl hrát přítele Ellie (Christina Ricci), ale když byl scénař znovu napsán a připravoval se na opětovné natáčení, byl nespokojený se změnami jeho postav a rozhodl se opustit film. (lucius789)

Reklama

Reklama