Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (192)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Škoda-preškoda nenadväzujúceho pracovného partnerstva medzi dvojicou Allen/Ross, ktoré by isto vedelo spolu zosnovať veľa ďalších konverzačne trefných a režisérsky obrodných kúskov, akým je napríklad vyčnievajúci, od hlavy až po päty priam prepychovo vyšperkovaný "Play It Again, Sam". Ten divadelne tresknutý-podkuto výbojný HUMOR, tá prvotne roztomilá chémia dvojky Woody/Diane, to úchvatné vypreparovanie svedčných výňatkov Casablancy, k tomu všetkému nemám najmenšiu výtku. Nevýčisliteľné randenie spojené s hľadaním tej pravej Aliana Felixa je splna platné vo viacerých merítkach=>groteskných, romantických, umeleckých, ale ako takmer vždy aj ŽIVOTNÝCH. Blahorečím tomuto esenciálnemu extraktu bystroumnosti do takej miery, že sa aj zdržím mnou tak populárneho citovania z náležitej príčiny-frekventovanosť potencionálneho zarámovania čo by len cca. 70% slovných výmen je smrtiaca a ja nechcem zomrieť. :-) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Ross /Apartman v Kalifornii/ natocil vyborny film, ktory ale prakticky nema dej, ide len o spolocensku konzervacku. V hlavnej roli bol Wudy Allen, svetovo znamy neurotik, ktory dobre zvladal svoju ulohu. Allen konzervuje s Diane Keaton, ale aj s dalsimi ludmi - ako konzervacka celkom schopne. Co ma zaujalo ale najviac, bola genialna Diane Keaton /Kmotr 1 -3/ a odkazy na slavne diela ako Kasablanca 1942 s istym Hampry Bogartom, ktoreho tusim W. Allen Uznaval : 95 % ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

"I wonder if she actually had an orgasm in the two years we were married, or did she fake it that night?" :) Já zkrátka Allena miluju - a to, že tento snímek netočil on, ale Herbert Ross, vůbec nejde poznat. Je to vtipné, neurózní, židovské a navíc Allenovi sekunduje nikdo jiný, než Diane Keaton. Před zhlédnutím jsem se ještě podíval na Casablancu, aby mi neušly případné narážky.. a udělal jsem dobře, protože takhle bych vůbec nevěděl, odkud se vzal název filmu. :) "'If that plane leaves the ground, and you're not on it with him, you'll regret it - maybe not today, maybe not tomorrow, but soon, and for the rest of your life.' 'That's beautiful!' 'It's from Casablanca, I waited my whole life to say it.'" ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Každý je někdy Bogart." Jeden z těch filmů, které jsou vtipné i dojemné zároveň, zasněné a zároveň tak pravdivé... Prostě krásné. Woody Allen předvede několik scén jako vystřižených z grotesky a protože je léto a jeho terapeut odjel někam, kde se prostě nedá vyslídit, začne brát lekce sebevědomí od samotného Humphreyho Bogarta a nechává se okouzlovat Diane Keaton. Finále se samozřejmě nemůže odehrát nikde jinde než na zamlžené ranveji. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem viděl Zahraj to znovu, Same pár hodin po zhlédnutí Casablancy, pozorování Allenových reakcí na film mě docela slušně rozesmálo. Bez znalosti zmíněného díla z roku 1942 divák sice nepochopí některé narážky a (skvostné) finále si tolik neužije, ale i tak se řádně pobaví, protože Allan balící je chvílemi opravdu k pokukání (na druhou stranu tam bylo několik odkazů na další Bogartova díla, a to už bohužel nemůžu sloužit). Nechybělo moc (místami trošku nuda mezi jednotlivými hláškami) a byl by to plný počet, každopádně jsem si tuhle pohodovku opravdu užil. "Na co jsi myslel, když jsme to dělali?" - "Na Williho Mayse." - "To vždycky při tom myslíš na baseballového hráče?" - "Mám pak výdrž" - "Aha, nevěděla jsem, proč křičíš skluz." ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Původně šlo o divadelní hru, která se hrála na Broadwayi. Od jejího uvedení v roce 1969 se hra dočkala 453 repríz a poté byla zfilmována se stejným hereckým obsazením. (washek)

Reklama

Reklama