Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (192)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Veskrze divácký, upřímný a vtipný Allen. Vůbec jeden z mála případů, kdy filmový přepis divadelní hry (se stejným obsazením) zjevně kvalitativně neutrpěl (podobně jako např. u Oskara s Luisem de Funès). Celkově je to tak na 4,5*, ale po delším rozmýšlení nakonec zvyšuji na plný počet. [==] "Zajímavost": Film, který na začátku filmu sleduje Allan (Woody Allen) v kině, je Casablanca (1942). ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem upřímný člověk, tak se vám musím přiznat, že se mi film příliš nelíbil. Vtipný nebyl prakticky vůbec a teoreticky také ne. Woody Allen je Woody Allen a opět hrál Woodyho Allena - tedy svůj standart. Naštěstí film není dlouhý, takže občasným návalům nudy se dá snadno vzdorovat. Příběh je z dílen los stupiditos, což také zrovna nepotěší. Nic mi film neřekl. Je určen rozvedeným třicátníkům, mezi které nepatřím. A dokud patřit nebudu, tak zůstaneme u jediné hvězdičky. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Každý je někdy Bogart." Jeden z těch filmů, které jsou vtipné i dojemné zároveň, zasněné a zároveň tak pravdivé... Prostě krásné. Woody Allen předvede několik scén jako vystřižených z grotesky a protože je léto a jeho terapeut odjel někam, kde se prostě nedá vyslídit, začne brát lekce sebevědomí od samotného Humphreyho Bogarta a nechává se okouzlovat Diane Keaton. Finále se samozřejmě nemůže odehrát nikde jinde než na zamlžené ranveji. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Ross /Apartman v Kalifornii/ natocil vyborny film, ktory ale prakticky nema dej, ide len o spolocensku konzervacku. V hlavnej roli bol Wudy Allen, svetovo znamy neurotik, ktory dobre zvladal svoju ulohu. Allen konzervuje s Diane Keaton, ale aj s dalsimi ludmi - ako konzervacka celkom schopne. Co ma zaujalo ale najviac, bola genialna Diane Keaton /Kmotr 1 -3/ a odkazy na slavne diela ako Kasablanca 1942 s istym Hampry Bogartom, ktoreho tusim W. Allen Uznaval : 95 % ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj keď budem so svojim názorom ojedinelý, filmy Woodyho Allena ma oslovujú iba vo výnimočných prípadoch. Zahraj to znova, Sam tou výnimkou nie je. Za komédiu ho nemôžem považovať, pretože na trápnostiach sa nesmejem a považovať film za romantický môže podľa mňa iba divák, ktorý dlhodobo zanedbáva preventívne prehliadky u očného lekára. Ešte by som to mohol považovať za paródiu samého seba Sama, ale ... No nič, nebudem pokračovať, aby som neznechutil skalných obdivovateľov. Jednu hviezdičku si beriem späť, čo v mojej hviezdičkovej reči znamená, že bez tohto filmu by som sa pokojne obišiel, uznávajúc, že niekto ho naozaj môže považovať za romantickú komédiu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Film se měl původně natáčet na Manhattanu a Long Islandu, ale kvůli stávce filmařů v New Yorku bylo natáčení přesunuto do San Francisca. (washek)
  • Původně šlo o divadelní hru, která se hrála na Broadwayi. Od jejího uvedení v roce 1969 se hra dočkala 453 repríz a poté byla zfilmována se stejným hereckým obsazením. (washek)

Reklama

Reklama