Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (193)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je to neuvěřitelné, ale dva režiséry napadl téměř ve stejnou dobu podobný nàpad, začít svúj film Oscarem oceněným jiným filmem. Když šel do kin tento snímek, začal Claude Lelouche právě stříhat svůj Šťastný nový rok. Zahraj to znovu, Same hýří Woodyho vtípky, u nichž se nedokážu chovat jako dáma, neb řvu smíchy jako hovado. Souboj Woodyho s fénem jsem dokonce doprovodila i slzami smíchu. Tohle nové pojetí Casablanky se mi moc lībí, již proto, že Woody je úžasný nový Bogart. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Woody v netradiční pozici režírovaného herce, ale napsal scénář a jeho rukopis je tu patřičně znát. Allen v roli Allana Felixe pojídá tuby aspirinů po rozvodu s volnomyšlenkářskou Nancy a s pomocí svého nejlepšího přítele Dicka a jeho manželkou Lindou se snaží najít novou partnerku. S balením mu pomáhá i Humphrey Bogart z Casablancy, kterou Allan má jako svou bibli. Ale ani image Humphreyho mu nepomůže v jeho nešikovnosti a rande většinou končí katastrofou. Nebývalý zájem o něj ale má Linda... Oproti jiným je tenhle film svým humorem(eskapády při balení) přístupnější než jiné Allenovky. Je to také zajímavost pro příznivce Casablancy, taková vtipná pocta :).. Já se mnohdy smál nahlas.. ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Allenem nerežírovaný, přesto zcela Allenovský film, který má asi nejblíže k Annie Hallové. Nechybí zde roztěkaný neurotik, krásná Diane Keaton a především geniálně vtipné dialogy. V něčem se ale přesto film liší - obsahuje méně intelektuálských narážek a díky tomu je vhodný i pro většinové publikum. Gagy jsou občas lehce prvoplánové, ale neskutečně zábavné, a to všechno je orámováno citacemi z nestárnoucí Casablancy. Woody zabodoval! 10/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre Ingrid Begman som na čísle 6441 2574, pre Diane Keaton na 6874 9541. Ostatní ma môžete zastihnuť doobeda na číslach 6984 3215, 6958 7412. Cez obed na číslach 6548 7459, 3698 215. Popoludní a v noci na 7485 9874, alebo 3652 1598. Ak bude volať Woody, som zaneprázdnený, nech nechá odkaz mojej sekretárke. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Raný Allen se vším všudy, jen to tentokrát režíroval někdo jiný. Seznamování se a navazování vztahů za absurdního srovnávání se Woodyho Allena s Humphreym Bogartem – dobrý nápad, na který se povedlo nabalit spoustu typicky allenovských neurotických dialogů a situací. Komedie, která je opravdu k smíchu. Pokud jste neviděli Casablancu, máte ovšem hendikep. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku filmu, kdy postava Allana Felixe (Woody Allen) leží ve své posteli a kolem něj je několik knih, můžeme vidět i jednu s názvem „Without Feathers“. Jedná se o knihu, kterou napsal samotný Woody Allen. (jezurka42)

Reklama

Reklama