Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, který ve svém scénáři zcela rezignuje na jakoukoli logiku, ignoruje fyzikální zákony a přesto je ve své zjevné naivitě a neskrývané blbosti vcelku zábavný jednak tím, že si na nic nehraje a jednak přítomností Jasona Stathama, který se do rolí podobných akčních supermanů nadmíru hodí. Jemu prostě stačí ukázat svůj sveřepý obličej a procedit hlubokým hlasem několik úsečných vět, aby byl fanoušek akčních filmů spokojený. Celkový dojem: 35 %. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Série „Hire“ je reklamou na BMW. „Kurýr 2“, bude zřejmě reklamou na Audi. Ani jedno z aut sice nevlastním, ale poměrně často se vezu jako „závozník“ v obou výrobních značkách. Auta jsou to úchvatnáobě!!! Ale BMW má pravděpodobně lepšího manažéra na prezentaci vozů (jinak by kurýr, prohánějící se v jedničce taky v BMW, neměnil vůz). Dílko nabídne, kromě nádherných aut a dochvilnosti hlavního hrdiny, který vždy dodrží slovo, ještě skoro nahou pistolnici na jehlových podpatcích.a především hodně stupidní příběh. PS: Audi dokáže i létat, pokud jste to nevěděli! A Frank? Ten umí všechno! ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dvojka Kurýra se v abecedě jaksi zapomněla zastavit u béčka a vesele si štrajdá ještě dál. Ovšem výrazně vyšší rozpočet i nadsazenost z něj dělají jednu velkou akční jízdu, která předjede v kvalitě bez výraznějších problémů i jedničku. Jediná škoda je, že hlavní tahoun a hvězda - nezničitelná osmičková Audina s nezkrotným charismatem - zmizí z děje v půlce filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $43,095,856Tržby Celosvetovo $85,167,639║ Jason Statham sa stáva novodobou akčnou klasikou porovnateľnou len s podobným bijcom akým je Jet Li. Aj keď s niektorými scénkami je to miestamy dosť prehnané ale však o to v akčnej pecke aj ide, takže moc sa nezamýšlať nad logikou a len si to užívať. Špecialne triky miestamy bijú do oči. /70%/ ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Až na toho malého haranta a to "odstranění" výbušniny to je VELMI dobrá AKCE!!! Pokud si chcete pročistit hlavu a zajít si na nějakou pořádnou "rychlovku" (ne tu rychlovku...však vy víte, co tím myslím), tak tohle je vaše jasná volba :) Statham je prostě mr.47 - oblek, chladnokrevný výraz v obličeji...z něj ta chladnokrevnost prostě číší. No jo, ale to zase odbíhám od tématu. Ještě musím vyzdvihnout choreografii...vypadá to, že Jackie Chan by měl přidat, někdo mu tu sere do hnízda :) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • Při umisťování bomby pod auto kurýra (Jason Statham) je možné vidět, že bomba je jen pár centimetrů nad vozovkou. Když však Frank s klukem k autu přicházejí, není vidět nic. (MrAldridge)
  • Druhé filmové nasazení kurýra stálo producenty 32 milionů amerických dolarů a během prvních tří dnů (2.-4. 9. 2002) promítání zaplatili američtí diváci za akční jízdu 20 milionů. Celkový výdělek v této zemi se vyšplhal na 43 mil. dolarů. (imro)

Reklama

Reklama