Reklama

Reklama

Jedné noci dostal mladý, a nepříliš zdatný žák školy kung-fu Kao nečekanou návštěvu - těžce raněného Chinga, mistra Shaolinu, který ho poprosí o pomoc a úkryt. Ching měl spor s obávanou bandou Tří Draků, kteří se stali jeho nepřáteli na život a na smrt. Kao se od svého přítele a nového mistra naučil staré bojové technice Shaolinu a stáhl se do samoty, aby se jí mohl plně věnovat. Po letech se dověděl, že Tři Draci usmrtili přítele Chinga a usadili se v domě jeho bývalého učitele. A tak nastává den pomsty... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

Tamten 

všechny recenze uživatele

Místy kvalitní podívaná, hlavně když člověk sleduje, co všechno herci skutečně dokáží. Příběh je ale tak šílený, že to tentokrát i vadí (a to jsme v kung-fu filmech zvyklí na ledacos). Přidrzlý mladík, který se naučí mistrně kung-fu během pár dní a za rok se stane neporazitelným je ale dost silná káva. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

S Kuan Tai Chenem i karatistou Wang Lung Weiem jsem prozatím zhlédl asi 30 snímků různých kvalit. Až zde v 3 Evil Masters (1980) pro mne oba předvádí nejlepší výkony. Může za to úžasná choreografie rychlých a propracovaných soubojů akčního režiséra Hsu Hsia (má i menší roli), práce kamery a nepochybně mrštný um akrobata Tak Yuena. Dlužno dodat, že skvělým soubojem se tu blýskne i akční režisér Yuen Fai vs Tak Yuen. ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Podle mě o něco málo slabší než Mistr, avšak taky je to pro mě příjemná nostalgická vzpomínka z dětství, takže rovněž dávám pět hvězd a 85%. EDIT 30.4.2013: Finální souboje jsou moc dobře provedené. Možná nejlepší z celých Shaolinů. Jsou celkem tři (jako počet padouchů) a každý z nich je dlouhý. Avšak úplně poslední souboj s nejlepším mistrem stojí fakt za to. Pro fanoušky kung-fu povinnost. Jediné, co hatí celkový dojem, je příliš rychle utnutý konec. ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Není třeba moc přemýšlet nad tím, proč zrovna název Gigant Shaolinu. Shaolin jako takový bylo v té době velice používané slovo a svou prezentací budilo jen respekt. Tahle parta Tří Draků včele s šéfem v zelené vestičce a bílou parukou z pod které okatě čouhaly pravé vlasy mně i v dnešní době nepotěšila. Teda, až na dva momenty, které opravdu stojí za to si třeba někdy pustit znovu. Smrt mistra Chinga způsobená pádem na nastavenou nohu přímo mezi kule a potom závěrečná bitka mezi zdokonaleným Kaem a šéfem Tři draků. Ten zásah mečem byl fajně vyšperkovaný. Doporučuji s VHS dabingem dvou lidí:-) ()

kitano 

všechny recenze uživatele

V detstve miloval kung-fu filmy hadam kazdy chalan. Niektore sceny sa mi vrili hlboko do pamati a kedykolvek si ich zivo predstavim. Ku kung-fu filmom som sa znova vratil uz ako dospely a tak som bol velmi zvedavy, ako budem teraz vnimat film, ktory som miloval ako krpec. Musim povedat, ze som mal skvely vkus ! :). Giagant shaolinu je hadam tym najtypickejsim kung-fu filmom aky poznam. Originalitu tu nenajdete, avsak vsetko, co by ste od takehoto filmu cakali tu je, a naviac v skvelom spracovani. V ramci zanru bezchybny pribeh so skvelo fungujucou dramatickou zlozkou, slapstick humor, vyborne treningove sceny a naozaj dlhe a pocetne bojove sceny s krasnou - typickou "Shaw brothers" choreografiou. Je to jednoduche. Mate radi kung fu = tento film sa vam bude VELMI pacit. (10/10) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama