Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nancy (Heather Langenkamp) prožila smrt svých přátel. Matka a její blízké okolí si myslí, že se zbláznila a vytváří si vlastní postavu, která je zabila. Jenže postupem času napovrch vyplouvají důkazy, že vrahem je Freddy Krueger (Robert Englund), který se jí zjevuje prostřednictvím snů. Nancy zjistí, že v minulosti zabil 20 dětí a rodiče se sami pomstili, když selhaly vyšetřující orgány. Nezbývá jí než se vydat do posledního nerovného boje s Freddym a záchranou jí může být právě její otec (John Saxon). (Rodriguez)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (722)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Brilantný znepokojivý a krásne snový horor. Tu bol Freddy ešte strašidelná postava a nie popkultúrna figúrka ako v ďalších dieloch. Ten film vôbec nestarne. Geniálne nasvietenie, atmosferická hudba, skvelá gradácia, kultové scény a najmä božský príbeh, na ktorý každý zabúda, lebo z Freddyho sa stála súčasť popkultúry. V prvom filme to celé stojí na skvelo vygradovanom tajomstve s nočnými morami a tieňom minulosti, ktorý roky ticho spal, až zasiahol deti tých, ktorí na neho chceli zabudnúť. A Heather je na zožranie! PS: rebríček nočných mor: N1, N3, N7, N4, N5, N2, N6 Inak možno jediná z dlhých hororových sérií, ktorá nemá zlý diel (i keď šestka je na hrane; dvojka je moje guilty pleasure). ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hororová klasika, na kterou jsem se s chutí po letech podíval znovu. Speciální efekty jsou na svou dobu super, obsazení, soundtrack a kamera též. Škoda jen, že už mi to vůbec nepřijde strašidelné (byť některé momenty jsou velmi dobré), a když to člověk vidí víckrát, vkrádá se tam už navíc i trochu nuda. Jako celek je to ale velmi příjemný výlet do starých dobrých osmdesátek se vším, co k tomu patřilo (oblečení, účesy, kazety, auta...), a v dětství to byl rozhodně jeden z mých nejzásadnějších diváckých zážitků vůbec. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Noční můru jsem neviděl snad deset let a o to větší je moje překvapení, jak skvěle pořád funguje, jak výborně je to vymyšlený a realizovaný horor. Propojení a prolínání reálného a snového světa je naprosto fascinující, postavy jsou v rámci žánru věrohodné, napětí gradované na max. Co víc si přát? Cravenův opus magnum (a že mám třeba Vřískot zatraceně rád!). ()

juta 

všechny recenze uživatele

Prostě jeden z nejlepších hororů ze staré školy, který existuje. I když by se tomu dnešní člověk mohl smát, tak se přes to dokážu přenést. I dnes moc dobře nechápu, jak dokázali některé scény tak dobře udělat, jako tu krev vystřikující z postele, která se usazuje na stropě. Co si oblíbíte v mládí, to zůstane oblíbené i nadále. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Drákula v knize, King Diamond ve sluchátkách a Freddie Krueger v kině jsou ti nejstrašidelnější horroroví guru ve svém oboru. Noční můra v Jilmové ulici, Freddieho slavné proprietky - rukavice, klobouk a ten hnusnej svetr, peklo. Strašnější je snad jen Jyrka Prasečí rypák a jeho růžové košilky a hnědá saka:-) ()

Galerie (182)

Zajímavosti (137)

  • Americký filmový institut zařadil Freddyho Kruegera (Robert Englund) na 40. příčku žebříčku nejzápornějších postav v dějinách amerického filmu. (TheDude)
  • Všechny scény v kotelně se natáčely v suterénu věznice Lincoln Heights, která byla krátce po natáčení zkonfiskována pro nebezpečně vysoký obsah azbestu. (Alfréda)

Související novinky

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

15.12.2021

Americký národní filmový registr se letos opět rozšířil o několik významných děl, mezi něž byl konečně zařazen také fantasy počin režiséra Petera Jacksona Pán prstenů: Společenstvo Prstenu. Snímek z… (více)

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Reklama

Reklama