Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nancy (Heather Langenkamp) prožila smrt svých přátel. Matka a její blízké okolí si myslí, že se zbláznila a vytváří si vlastní postavu, která je zabila. Jenže postupem času napovrch vyplouvají důkazy, že vrahem je Freddy Krueger (Robert Englund), který se jí zjevuje prostřednictvím snů. Nancy zjistí, že v minulosti zabil 20 dětí a rodiče se sami pomstili, když selhaly vyšetřující orgány. Nezbývá jí než se vydat do posledního nerovného boje s Freddym a záchranou jí může být právě její otec (John Saxon). (Rodriguez)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (722)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nostalgie je zkrátka mrcha, která vás nakonec vždycky dožene. Vpravdě surrealistický film s důmyslnými vyvražďovačkami. Nejvíce mě dostal brutální konec J.Deepa. Postel chrlící gejzír krve, která se rozlévá po stropě! Hned jsem si říkal, že to určitě točili vzhůru nohama, což nemění nic na sugestivnosti. A protože jde o snový film, těžko se lze pozastavovat nad případnými nelogičnostmi. Od dob, kdy jsem viděl na ošoupané VHS a později v kině, se příležitostně podívám znovu. Kolik filmů vykradlo Noční můru? Dost...ale zvláštní atmosféru a fantazijní poetiku filmových obrazů nezopakovaly. Nemám ovšem na mysli pokračování, kde 3., 4. i 5. díl považuji za vydařené. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Divné. Očakával som podstatne lepší, zaujímavejší, desivejší a atmosférickejší horor. Pozeral som to v noci (ako každý horor, nechápem ako niekto môže pozerať horory cez den) a tak som očakával, že sa aspon párkrát zlaknem. Nikde nič. Atmosférou veľmi slabé a všetky scény s Freddym pôsobia skôr smiešne ako strašidelne. Otrasná hudba! Stále dokola tá istá melódia. Už ma z toho bolela hlava. Lakačky sú natočené slabo - predvídatelné a veľmi hlučné (hudba doslova vybuchne). Chystal som sa pozrieť celú sériu Nightmare on Elm Street, ale ak je toto čudo považované za najlepší diel série, neviem, či to má zmysel. Ale možno mi tie humornejšie pokračovania sadnú viac ako táto vážna, nechcene smiešna ptákovina. Jediné, čo môžem pochváliť je originálny nápad. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Velký problém tohohle filmu vidím v té naprosto otřesné osmdesátkové produkci. Protože i když si myslím, že spousta starých věcí může být kvůli své neumělosti a naivitě proklatě stylová a zábavně špatná, tak tahle strašná syntetizátorová hudba v kombinaci s napomádovanými účesy nějakým způsobem účinkuje tak, že mi vstávají všechny chlupy na těle, ale určitě ne tak, že by se mi to líbilo. Takhle na mě film působí, jako by pár dost dobrých nápadů (třeba natočení a sestříhání Tininy smrti, potom Nancy v koupelně, gejzíry a jazyky a tak) bylo umístěno do velkého smotku skelné vaty a já si měla do něj skočit, abych se k těm scénám dostala. Když už mě má svědit a pálit celé tělo, tak bych za to chtěla víc. (Ať jsou si klidně nagelovaní, ale jinou hudbu, prosííím.) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Noční můra v Elm Streeet... Ani po třiceti letech nevyčichla, což je obdivuhodné. Hlavní záporák, (p)opálený kotelník Freddy se smyslem pro dosti brutální humor, je stále jedinečným zjevem a jeho kousky pořád baví i děsí zároveň. Fakt, že triky nevypadají ani trochu směšně (scéna s Tinou) a atmosféra je stále mrazivá až hanba, jenom potvrzuje, že tohle je nejlepší horor Wese Cravena, tohle je nadčasový hit, tohle bude hravě nahánět hrůzu ještě pár generacím diváků. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Charles Bernstein: 1. Prologue ,2. Main Title ,3. Laying the Traps ,4. Dream Attack ,5. Rod Hanged/Night Stalking ,6. Jail Cell ,7. Confrontation ,8. Sleep Clinic ,9. Terror in the Tub ,10. No Escape ,11. School Horror/Stay Awake ,12. Lurking ,13. Telephone Terror ,14. Fountain of Blood ,15. Evil Freddy ,16. Final Search ,17. Run Nancy , ()

Galerie (182)

Zajímavosti (137)

  • Motív z filmového plagátu použila česká metalová skupina Debustrol na obal svojho albumu "Neuropatolog" z roku 1991. (Jello Biafra)
  • Toto je jediný film z celé série, ve kterém je hlavní padouch (Robert Englund) nazýván "Fred". Ve všech ostatních pokračováních se mu říká "Freddy". (Witta)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 1,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

15.12.2021

Americký národní filmový registr se letos opět rozšířil o několik významných děl, mezi něž byl konečně zařazen také fantasy počin režiséra Petera Jacksona Pán prstenů: Společenstvo Prstenu. Snímek z… (více)

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Reklama

Reklama