Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (388)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Vyhrál jsem dva lístky na tento film, normálně bych na něj nešel objevil jsem tak kouzlo nevelkých kinohitů, a byla z toho jedna z nejlepších podívaných jaké jsem viděl, bohužel mě ale od té doby Kate moc nepotěšila, snad jen v Vše o Adamovi, ale to jsem viděl až poté i když to bylo natočené dříve .... škoda že dále nezvyšovala svoji laťku :: (( ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

ALMOST FAMOUS je hudební drama s velmi zvláštní atmosférou a to hlavně díky třem hercům - Patrick Fugit, Billy Crudup a Kate Hudson. Zejména éterický výkon Kate Hudson je tím pravým kořením filmu. Roli Penny, skalní fanynky rockové kapely, kterou doprovází, s několika dalšími dívkami na jejich turné zvládla perfektně. Její postoj k životu je kouzelný. I přes otevřenost mezi lidmi kolem kapely si však jako jediná udržuje svá tajemství, svou pravou tvář, své touhy a pocity. To vše kousek po kousku odhaluje až mladý pisálek William (Patrick Fugit). Film ukazuje život rockové kapely a odhrnuje nám oponu, za kterou mohou nahlédnout jen vyvolení. Příběh nám přináší zajímavý pohled na život na počátku slávy, přátelství, hodnoty a postoje. Někomu by mohla vadit délka filmu, ale abych řekl pravdu, tak zrovna tady mi těch 122 minut vůbec nevadilo a spíš mne mrzí, že jsem neměl možnost vidět rozšířenou verzi 162 minut. Poslední minuty jsou pak dojemnou tečkou za už tak zvláštním příběhem. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Srdeční záležitost, na hudbě první pol. 70. let jsem vyrůstal a dodnes ji uctívám jako tu nejlepší muziku všech dob. Crowův nejosobnější (příběh je semiautobiografický, Cameron v 73 skutečně jezdil jako patnáctiletý novinář se skupinami a psal o nich pro Rolling stone, v 75 byl na tour dokonce se samotnými Zeppeliny a-jako perlička- způsob, kterým příjde William o panictví je rovněž inspirovaný Cameronovým prvním sexuálním zážitkem;-) ) a dle mého názoru nejlepší a nejkrásnější film. Jeden herecký koncert střídá druhý (vyzvednout musím především Philipa, Frances a přenádhernou Kate), příběh je protknutý jemným humorem a pocukrovaný hodně slušnými vtípky; co ale nejde opomenout je ten nejlepší písničkový soundtrack, který jsem měl kdy tu čest slyšet. Led Zeppelin,The Who, Jethro Tull, Black, Sabbath, Deep Purple, Iggy Pop, David Bowie, Elton John (Tiny Dancer v autobuse-nemám slov), Simon and Garfunkel, Jimmy Hendrix... je to tam všechno. Pro mě krystalicky čistých 100% Mimochodem, pro fanoušky tohohle díla opravdu silně doporučuju sehnat si dokonalý, téměř tříhodinový Director´s cur, pokud možno na dvoudiskovém DVD plném bonusů ( vystřižené scény-např. celé Stairway to heaven!!!!! ; režisérovy oblíbené alba z toho období ; záběry z natáčení (zakomponované do skvělého klidpu) a mnoho a mnoho dalších vychytávek... Povinost!!! ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

mať v pätnástich trojku s fairuzou balk a annou paquin, písať o rockovej kapele do rolling stones a jazdiť s ňou po turné a festivaloch, kde hrajú dylan s bowiem a po večeroch si telefonovať s legendou hudobnej kritiky - to by bolo niečo pre mňa... ja som síce raz napísal recenziu na koncert miroslava žbirku do školského časopisu. no on nemá také pôvabné sexuchtivé groupies a môj život sa tým nijak zásadne nezmenil - asi že nežijem v USA, krajine, kde americký sen čaká na každého na každom rohu, stačí mať len šialenú matku a sestru s kopou LP-čiek pod posteľou... inak ma to až na scény, kde som sa mohol kochať vyberaným mäskom, pomerne nudilo, hoci ako coming-of-age film to je celkom originálne poňaté ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre pozerateľný hudobný film s realisticky zobrazenou dobovou atmosférou a pohľadom na rockovú scénu z nekrytej strany. Slabinou filmu je podľa mňa Patrick Fogit, ktorý mi vzdialene pripomínal Píďu z Brynychovho nepodarku Romance za korunu. Na druhej strane je Kate Hudson veľmi príjemným prekvapením. Aj keď film nie je možné prijať bezvýhradne, určite patrí vo svojom žánri k tým vydareným. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (46)

  • V scéne, kde si William (Patrick Fugit) robí poznámky, je obklopený nálepkami. Ich výrobca, 3M, ich ale na trh neuviedol pred rokom 1977. (Arsenal83)
  • Když Penny Lane (Kate Hudson) veze Williama (Patrick Fugit) do hotelu za skupinou Stillwater, na předním skle je vidět odraz obalu desky "Dark Side of the Moon" od skupiny Pink Floyd. (Hal_Moore)
  • DreamWorks Pictures mal byť pôvodne výhradným distribútorom filmu. Ale týždne pred vydaním predali medzinárodné práva spoločnosti Sony kvôli rozpočtovým problémom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama