Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (388)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že toto je film, ktorý vás musí očariť. Svojou atmosférou a všetkou tou skvelou muzikou. Nechýbal humor, dojemné scény, životné múdra a skvelo hrajúci herci. Crowe to urobil na jednotku. Napísal aj natočil. Skutočný život, alebo ten na pokraji slávy. Už len si vybrať. Na turné s kapelou Stillwater by som išla bez zaváhania. Frances, ako fantastická matka, ktorá vychovala tak skvelého a slušného chlapca, akým bol William bola skvelá, výborný bol aj Philip a úplne úchvatný bol rádiospíker Quince (Kyle Gass). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe je rockový fanoušek tělem i duší, což je z některých jeho filmů cítit na sto délek stadionu ve Wembley. ALMOST FAMOUS je nostalgické vzpomínání na časy, kdy rocková muzika udávala směr a její představitelé byli společenskými modlami. Prostě zlatá 70.léta :o) Příjemné, chytré vyprávění, s mnoha životními pravdami a sympatickými neokoukanými tvářemi. Za ten neuvěřitelně vtipný "manifest" upřímnosti v letadlové scéně pak přihazuju tu pátou hvězdičku. No a řekněte sami, lze odolat filmu, kde znějí hlášky typu: "Musíte sebrat, co jde, když to jde, dokud to jde a musíte hned. Jestli si myslíte, že Mick Jagger bude furt hrát až mu bude padesát, tak jste bohužel na omylu."... :o) ()

Reklama

Alqarin 

všechny recenze uživatele

"Most people, they're just waiting to talk. But you listen." Většina dnešní muziky má fakt hovno co říct. Ne, že by tehdy v sedmdesátkách, kdy šlo hlavně o rock'n'roll, oplývala nějakým geniálním filosofickým poselstvím, ale byl v tom pot a láska a zápal a s dneškem se to nedá srovnávat. Bohužel, jak řekl Philip Seymour Hoffman: "They've won." A právě proto byla exkurze do těchhle ještě nezkaženejch dob zatraceně zábavná. P.S.: Jason Lee coby Jeff byl dost fajn. Proč se zahazuje s chipmunkama??? ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Špičková zábava ! Mladý "novinář" najatý časopisem Rolling Stone doprovází fiktivní kapelu Stillwater na jejich turné po amerických městech roku 1973. Za doprovodné muziky rockových hvězd té doby poznává zákulisí koncertů i života kapel na vrcholu slávy. Cameron Crowe mě opět nezklamal a potvrdil, že (kromě režie :) muzice vážně rozumí a má ji rád. Já jsem zase rád, že jsem tenhle příjemný a vtipný film téměř bez hereckých hvězd, ale o to možná bezprostřednější, konečně viděl :) Také jsem si uvědomil o co nás, kteří jsme ve věku hlavního hrdiny, minulý režim okradl a jak jsme si tuhle krásnou dobu mohli užít - ne jenom shánět tyhle kapely po burzách (i když i to mělo svoje kouzlo :) ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

(Nadnesene) "Na pokraji slávy" je múzou, modlou-je mementom. Inšpiráciou pre začínajúcich pisálkov, ktorých nezmarné odhodlanie prehluší bodľavý pomykov. Modlitbou pre verných milovníkov (či už niekdajších dotknutých odrodilcov alebo terajších spätne zasvätených obdivovateľov) zlatých rockových časov prezývaných tiež ako the best of 70's. Ponaučením pre menej koncentrovaných filmárikov, ktorým uniká fakt, že aj semi-autobiografický formát môže mať nielen vyleštenú karosériu, ale aj nadupaný motor. Yes, indeed, poddajný mix neburanských vtipov, životných právd, (ne)raritných (ne)hitoviek i prívetivo zahraných rolí. Samozrejme všetko pod pevnou záštítou pozorného Crowa, ktorému teraz nezvládam vyčítať ani tu prozreteľnú korektnosť a vďaka včerajšej ochote ČT 2 konštatujem, že director's cut je naozaj delikateska. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (46)

  • Kate Hudson považuje skúsenosť s nakrúcaním tohto filmu za jedno z najkrajších období svojho života. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v San Diegu, Los Angeles, Santa Monice (Kalifornia, USA), New Yorku (New York, USA) a Tucsone (Arizona, USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama