Reklama

Reklama

Dospívající dívka s přehnaným zájmem o chirurgii bojuje s postem vyvržence společnosti a přitom spřádá plány, jak přijít o panenství a zachránit svou sestru od pustošících účinků cystické fibrózy. Když je vám sedmnáct, život stojí za starou belu. Dospívající Pauline (AnnaLynne McCord) je prostě jiná. Ocitá se pod tlakem, protože se snaží zapadnout na střední školu, naplnit očekávání rodičů a k tomu všemu hoří touhou přijít o panenství. Jenže kvůli jejímu grotesknímu zájmu o temnější stránky života ji všichni kolem považují za vyvržence společnosti. A protože ji láká lidské tělo, uzavírá se do vlastní fantazie a doufá, že z ní jednou bude skvělý chirurg... tedy pokud do té doby nezešílí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

POMO 

všechny recenze uživatele

Vhled do hodně osobité mysle pubertální středoškolačky, která nesnáší svojí školu, je posedlá krví a chce být chirurgičkou. A v hlavě má tak trochu bordel. Rejža ji zasazuje do hezké americké čtvrtě, jako neatraktivní asociální outsiderku, s vizuálně zajímavými představami a sny, které ale divák pro jejich bizarnost a odtažitost nemůže pochopit nebo v nich najít jakékoliv spojení. Film tak divákovi nevychází v pochopení postavy v ústřety a je spíše snůžkou dalších a dalších konfliktů mezi hlavní hrdinkou a mámou, učitelem, reverendem, spolužačkama atd. Minirole Malcolma McDowella a Johna Watersa potěší, ale film výše nezvednou. A závěr překvapí, ale nešokuje tak, jak by chtěl. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[SF 2012, Sydney] "Teeth meets Welcome to the Dollhouse." Tak by asi znel neoficiálný názov pre nový žánrový flick od talentovaného sympaťáka Richarda Batesa Jr., ktorý sa nechal inšpirovať aj osobitými filmármi a natočil jeden nesmierne vtipný, rafinovaný, doslova až grafický hororový pop art. Tam je (okrem Lichteinsteina a Solondza) Cronenbergova "Mucha", podobnosti sa neubráni Argentova "Suspiria" a nemusíme sa ani extra namáhať aby sme zbadali nepotlačiteľnú familiárnosť s McKeeho "May." Perličky tu vyzrádzať určite nebudem, uskromním sa na konštatovanie, že obsadenie je kráľovská žranica pri ktorej si prídu na svoje hlavne tí, čo radi pokrivené charaktery, ikonické legendy, úchylných pošukov a nové objavy. Tu mi ale nedá nespomenúť, že tým objavom je prevažne seriálová buchtička AnnaLynne McCord, ktorá rolu okolím zavrhnutého a záľubami nezaraditeľného tínedžera stvárnila s najväčšou bravúrou. Jej zvrátené snívanie na pozadí spoločenského boja za toleranciu je suprovou predprípravou na onen maniakálny verdikt, ktorý predstavuje tu pravú chilli ozdôbkou na tomto obdivuhodne zrealizovanom psycho-suburban genre cvičení. "Excision" je pýchou nízkonákladovej produkcie, darčekom pre fandov pokleslého/kreatívneho umenia a ráznym impulzom pre začínajúcich autorov...pretože tadiaľto milí zlatí cesta istotne vedie. ()

Reklama

ambron 

všechny recenze uživatele

Nečakajte hektolitre krvi ani bezodné násilie. Excision je predovšetkým artový psychotriller, aj keď obsahuje hororové scény väčšinou počas snenia Pauline, v ktorom sa ocitá na operačnom sále plného krvi a sexu. Pauline, opovrhujúca konvenčným štýlom a pôsobiaca odpudivo a jej vzťah s konzervatívnou matkou, robí príbeh napínavým až skľučujúcim. Ide o provokatívny a veľmi znepokojujúci snímok. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

To se nedá jinak popsat, než že to byla PÍČOVINA! Herečku s tak hnusným ksichtem jsem ještě neviděl. A nepomohlo ani nalíčení. Celý film koukáte na to, jak má zrůda sny o tom, že se miluje s mrtvolami. A nechutná scéna vše dorazila, kdy ji chudák kluk líže píču a má celou hubu od krve. Dáma má totiž krámy! HNUS! ()

MA.KI odpad!

všechny recenze uživatele

No, tak jsem se chtěl podívat na něco řekněme ostřejšího, ale přesto ne úplně blbého. Avšak i přes výběr z alternativních festivalových vod musím konstatovat, že se v případě Excision jednalo o nebetyčnou sračku, přičemž většinu stopáže vycpávalo množství nezajímavé, rádoby efektní vaty. Ač se snaží být sofistikovanějším než obdobné výrony tvůrčí geniality, zůstane jen pouhou zábavou především pro americké teenagery s popcornem v ruce. Být však v kůži autorů, dbal bych raději na větší pospolitost jednotlivých motivů a hloubku obsahu než na počet a dokonalost provedení uhrů na obličeji psychicky narušené ošklivky v hlavní roli. ~ Protagonistčiny snové vize byly jen lacinou zástěrkou k vyobrazování oněch perverzních / nekrofilních scén v litrech krve a ten vynikající závěr, byť též řádně krvavý a kontroverzní, už bohužel nic nezachrání. Vydat se jinou cestou, nemusel by výsledek být zas až tak špatný. Z námětu šlo vytřískat mnohem víc. Včetně humoru. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama