Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (371)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Dvojka za mě sází dost na jistotu. Nabídne v porovnání s úvodním dílem daleko více mordů, což jednoznačně kvituji, na druhou stranu se chvilkami nabízí otázka, jestli jsme toto někde už neviděli. Ale čert to vem! To celkové odlehčenější ladění filmu jsem si dost oblíbil, staronové postavy též potěší divákovo oko. A závěr opět docela překvapivý! Uvidíme, co třetí díl :) Za mě 6,5/10 ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

V jistém ohledu mám dvojku Vřískotu radši než jedničku (čímž netvrdím, že je lepší). Může za to lepší propracovanost pravidel, vysokoškolské prostředí kampusu k hře na vraha také přímo svádí, Mickey Altieri je správně ujetej a Debbie Loomisovou zase žene stará dobrá pomsta. K tomu přidejte osm mrtvol a máte tu jeden z nejlepších sequelů devadesátých let. I navzdory tomu, že podle všech pravidel měl v tomto díle skončit na prkně i Dewey Riley. Bohužel, nic. (Ženské) postavy tu jsou navíc hezčí (jak Courtneney Coxová nebo Neve Campbellová, ale především Sarah Michelle Gellarová etc. etc.), vrahové se chovají promyšleně, a když už začíná skřípat logika, pomůže ještě větší porce nadsázky. Prostě jo a nepokoušejte se mi to vymluvit. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Rozzuzlení bylo na Vřískot málo. Jednoho jsem tipoval dobře. Taky nechápu, proč se nepodívala, když byli v autě a jak se bavili hned na začátku o tom, že dvojka nikdy nebude lepší než první díl, tak s tím souhlasím. U pár filmů to je vyjímka, ale tady se to potvrdilo. Kulka pro jistotu? No to snad ne! Díky tomu jsem se rozhodl jen pro dvě hvězdy, protože to bylo fakt trapný. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přestože je tenhle díl částečně menším překvapením než téměř geniální jednička, dokáže zapůsobit zejména způsobem, jakým se mu daří dělat si zároveň legraci ze žánrových kolegů, druhých dílů jako takových, sebe samého a dokonce i z předchozího dílu. Vřískot 2 již není tak pevným hororem, přesto se dočkáme příjemných vražd a ani tentokrát nepřijdeme o tolik populární krev podávanou na všechny různé způsoby. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Achjo, tohle bylo ze začátku tak moc sakra dobrý, ale ten konec byl slabej. Celá ta scéna ve školním divadle se minulý vyvražďovací party ani zdaleka nevyrovnává a konec, kdy umře naprostá většina postav je důležitá část filmu. Jinak vraždy ze začátků a první polovina filmu jsou pecka, to kino mě naprosto dostalo. Ale nevím, možná nemuseli v prvním dílu zabíjet vrah. I když to by taky byla kravina, myslím, že je těžký natočit tomuhle pokračování a zhostili se toho dobře. Prostě to bylo nastavovaný, ale ne špatný. Slušný gore a docela sranda, což mi přijde fajn. Jen je trapný, jak to ty tři vždycky přežijou. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (56)

  • Když Randy (Jamie Kennedy) mluví o nahých fotkách Gale (Courteney Cox) na internetu, Gale řekne: "Bylo to tělo Jennifer Aniston." Jennifer Aniston a Courteney Cox jsou ve skutečnosti velmi dobré kamarádky, které v době vzniku tohoto filmu ještě čile natáčely seriál Přátelé (od r. 1994). (beyli)
  • Gale (Courteney Cox) se chtěla objevit na konci filmu v bílé košili a černými kalhotami, které měly být náznakem na barvy kostýmu Ghostface. (lyukassza)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama