Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

applause 

všechny recenze uživatele

Mně se to moc líbilo. Což mě překvapilo, nečekala jsem, že to bude tak dobré. Po filmu mám skvělý pocit. Nečekaně vyzdvihnu Johnnyho Deppa, který je mým oblíbeným hercem a tady předvedl opravdu bravurní výkon. Skvěle jsem se bavila. Mary Stuart Masterson hrála Joon, tak, že jsem ji to věřila. Aidan Quinn byl také dobrý. Moc se mi líbila i hudba, obvzláště píseň 500 miles. Doporučuji. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh pokladajúci viac otázok než tých odpovedí. Dlhý, smutný a viac zdĺhavý než je nutné a miestami celkom dosť nudný. Príbeh rozprávajúci o tom, že keď sa zbavíte veľmi ťažkého bremena, bude človeku hneď lepšie, nie je tým, čo by som označil za zábavné ani dojemné, ale iba zvláštne. Snímka postráda dej, nejaký ten spád, alebo čokoľvek, čo by ho nejako oživilo. Filmy, ktoré sa snažia vyzerať čo možno najviac ako realita všeobecne nemusím. Každý skutočný zážitok je potreba nejako spracovať, aby z neho mohol vzísť kvalitný film alebo knižka. Jediným pozitívom sú dobré herecké výkony, ale zvyšok je jedna veľká nuda. Toto nie je dráma a už vôbec nie komédia. Väčšinu filmu sledujem protivného rozmaznaného mentála, ako robí bordel a blbosti. ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí a padá s Johnnym Deppem a jeho báječně roztomilými výstupy jako je žonglování s talíři či s kloboukem, akrobatické kousky hodné varietního umělce, jakož i inovátorské postupy v gastronomii, zejména výroba toustů pomocí žehličky či porcování cibule pomocí tenisové rakety. Tenhle chlapík je prostě k sežrání a vůbec se nedivím, že v žebříčku oblíbenosti této databáze obsadil první místo - u mě ho má taky. Ve vedlejší roli pak oslní svým ryšavým vlasem bledá kráska Julianne Moore. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatická komedie, která často hraje na dramatičtější notu, příjemná zápletka, fantastický soundtrack (500 miles!), naprosto geniální Johnny Depp a sympatičtí Benny a Joon. Hrozně příjemný feel-good film, který mi nejednou vykouzlil široký úsměv na tváři. Převážně za něj mohl sice Johnny, ale jako celek je to taky super. Neprávem přehlížený (našimi televizemi) film. 80%. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

V celý tý televizní záplavě průměrnejch akčňáků, kde na sebe mířej bouchačkama, nebo na druhou stranu úžasnejma romanťákama podle Danielly Steel, nad kterejma bych brečela ( ale fakt ne dojetím ), tohle působí jako balzám na duši. Joon je půvabná a dobře trhlá, Benny správnej chlap se srdcem na pravým místě no a Sam, ten je prostě k sežrání. U všech těch jeho ala Buster Keaton taškařic jsem nasadila lobotomicko-zasněnej výraz a tráva mi připadala zelenější, nebe modřejší a kytky voňavější. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Ruthiin film "Prom Queen Muitlator" byl natočen za 45 minut. (D3VIL)
  • Jeden ze Samových (Johnny Depp) kuchařských kousků měla být také scéna, jak vaří kraba v myčce na nádobí. Nakonec byla ovšem z filmu vystřižena. (ČSFD)

Reklama

Reklama