Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Violeta 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp zase krásně ujetej, že? Tak jako vždycky, vždyť ten chlapec to ani jinak neumí. Jinak průměrná podívaná na dost otřepaný mezilidský téma. Nebýt podivínského blázna Sama, ani bychom nevěděli, kdože to vlastně má jaké mouchy a jakým způsobem by na nich měl zapracovat. Julianne Moore byla jako vždy tak ošklivá, až byla opravdu hezká. Což je ale pořád lepší než opak! ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodina filmu je veľmi zdĺhavá a zdá sa, že pôjde len o priemernú nevtipnú komédiu. Potom ale nastúpi Johny ako novodobý Buster Keaton a zábava začne práve vďaka jeho groteskným scénam. Keď sa k tomu ešte pridala komplikovaná zakázaná láska a soundtrack v podobe najväčších hitov, nadpriemerná optimistická komédia so sympatickými hrdinami a pekným prostredím bola na svete. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku ma to az tak nebavilo, ale vo chvili ked sa objavi na scene Johnny Depp, zacne byt aj film omnoho zaujimavejsim. Ved kto moze napokon rozveselit dusevne choru Joon v podani Mary Stuart Masterson, ak nie skvely Johnny Depp. Je to zvlastne, ale aj Julianne Moore tu bola na nepoznanie zmenena :-) Reziser Jeremiah Chechik natocil este pred Bennym a Joon blaznivu komediu s Chevy Chaseom VANOCNI PRAZDNINY (1989) avsak zaner uplne otocil psychothrillerom DABELSKA LEST (1996) so Sharon Stone a o 2 roky neskor dobrodruznym fantasy filmom MSTITELE (1998) so Seanom Connerym... 31.07.2009 ____ Johnny Depp - (Sam) +++ Mary Stuart Masterson - (Joon) +++ Aidan Quinn - (Benny) +++ Julianne Moore - (Ruthie) +++ Oliver Platt - (Eric) +++ Dan Hedaya - (Thomas) +++ William H. Macy - (Randy Burch) +++ Hudba: Rachel Portman +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bezchybný Johnny Depp opět vévodí hereckému složení - a to v další netradiční roli, výstředního imitátora Bustera Keatona. Duševně nemocná dívka Joon vyrůstala v izolaci a samotě, jen po boku starostlivého bratra. Režisér Chechik se pokusil spojit dramatické prvky se vzplanutím dvou excentrických bytostí, svým relativně naivním pohledem tak přispěl do podobně laděných snímků duševně nemocných s nepopiratelnou vnitřní kvalitou jako byl Levinsonův Rain Man nebo Howardova Beautiful Mind. 60%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Johnnyho Deppa nijak extra nemiluju, ale jeho osobitý přínos kinematografii rozhodně uznávám:) V jedné ze svých nejranějších (ne)typických rolí podivínů, exotů a výstředních postav si mě coby Sam ale zcela získal. Scény, kdy uklízí dům, připravuje "žehličkové tousty" či se pokouší o originální výrobu bramborové kaše, jsou parádní, stejně jako všechny trhlé kousky, které provádí. Zkrátka celý jeho charakter si získal mé sympatie tak, jak to žádná z novějších postav Johnnyho Deppa natolik nedokázala:) "Co ti udělal?" - "Uklidil celý dům." "To ses naučil ve škole?" - "Kvůli tomu mě ze školy vyhodili." :) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Původně bylo ve scénáři, že má Sam (Johnny Depp) zanechat na prahu Jooniných (Mary Stuart Masterson) dveří uschlé květiny poté, co ho vyhodí. Nakonec se však režisér hodinu před samotným natáčením scény rozhodl záměr změnit na vyskakovacího Jacka - klauna z krabičky. (ČSFD)
  • Johnny Depp absolvoval všechny kaskadérské kousky sám. (ČSFD)

Reklama

Reklama