Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktorka Susan Wheeler (Genevieve Bujold) sa po smrti svojho najlepšieho priateľa v bostonskej nemocnici, kde vykonáva prax, rozhodne dopátrať, čo bolo príčinou jeho smrti. Zistí, že až príliš veľa hospitalizovaných mladých a zdravých ľudí upadá do kómy, z ktorej sa už nikdy nepreberú. Pri svojej snahe zistiť, prečo k tomu dochádza, naráža na nepochopenie svojich nadriadených i milenca, kolegu Marka Bellowsa (Michael Douglas), ktorý by nerád ohrozil svoju sľubnú kariéru

V poradí len druhá kniha s názvom Kóma a už bestseller od Robina Cooka bola predlohou pre tento film. (Yoss)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

emma53 

všechny recenze uživatele

Na svojí dobu velmi zdařilé zpracování jedné z Cookových knih, kterých jsem v jednu dobu přečetla celou řadu. Nemohu napsat, že by to bylo něco převratného, protože děj byl celkem předvídatelný, ale s chutí jsem se podívala po dlouhé době na Majkla. Mám jenom já takový pocit, jako by ho bylo vidět čím dál tím méně a nebo se mi to jen zdá? Jinak Marek v jeho podání byl velmi dobře vyobrazen, takže do posledního momentu nevíte, jak se vybarví. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli Geneviève Bujold s přehledem, ostatní se k slovu takřka nedostanou. (otázkou je, jestli by se to nedalo jinak, když už tam ti herci jsou). Není to poprvé že obraz od Crichtona je takový jednodušší, ale umí pracovat s časem a příběhy mívá zajímavé. Tento je pomalu zrající drama, po čase málem až do hororu, ale konec by mohl být lepší. 3,5/5 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

I já jsem kdysi věřil doktorům, ale když jsem pochopil, že mě chtějí pouze léčit a nikoli vyléčit, tak jsem se začal léčit přírodně. Za vyléčeného pacienta totiž pojišťovna neplatí a tak je úspěšná léčba v přímém rozporu se zásadami farmaceutického byznysu. MUDrové z Bostonu jsou však ještě o level výš než ti domácí a tak dokáží tržně ohodnotit každý použitelný orgán v lidském těle, což činí z tohoto snímku velmi zajímavou podívanou. Trochu mne při ní rušil dobově "nervní" hudební doprovod, ale výměnou za funkční ledvinu prý jde vypnout. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V určité době podobné filmy běžely v kinech a televizi jak na běžícím pásu, a ostatně byly populární i v 90. letech. Německé Fleisch (Kandidáti života a smrti) nás dospívající tehdy strašilo docela hodně. Tohle je taková rozvleklá Ambulance bez akce a bez napětí. Úvod trvá skoro hodinu, přičemž sázka na protivnou, emancipovanou babu bez citu se podle mne moc nepovedla, protože na konci jsem si fakt přál, aby tu hadici našel pozdě a skončilo to celé v Jeffersonově institutu. Možná by mě i víc potěšilo, kdyby šlo o sektu mimozemšťanů zkoumajících lidská těla nebo odebírajících brzlík potřebný pro jejich přežití. Navíc má holka kolikrát štěstí, třeba když pobíhá po těch chodbách, že ji nikdo nevidí dřív, taky mě udivilo, že už po tom objevu ve sklepě nebo po zavření vraha do mrazáku s mrtvolami sama nevolala policii, a tak vůbec. Na zhruba podobné téma se mi o hodně, hodně víc líbil thriller Exterme Measures s Hugh Grantem a Gene Hackmanem. Hvězda navíc za Toma Sellecka, ačkoliv si moc nezahrál. Michael Douglas je tady do počtu, a popravdě jeho postava se možná měla zachovat víc jako macho. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Drama, založené na domyšleném tržním potenciálu sféry zdravotnictví a řízené péče, z onoho kouta světa, kde možné důsledky začali promýšlet o nemálo desetiletí před námi. FIlm, který zřejmě vzápětí našel evropskou obdobu v povedeném filmu Kandidáti života a smrti. ♫ Hudební dramatická Goldsmithova rozcvička. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (2)

  • Pri lekárskej vizite v Jefferson Institute jasne vidno, že všetky pacientky majú odhalené prsia. Keď o pár minút neskôr prechádzajú cez miestnosť strážnici, pacientky majú prsia zahalené. V nasledujúcej scéne, keď strážnici hľadajú Susan Wheeler (Geneviève Bujold), ich majú opäť odhalené. (Jayem)

Reklama

Reklama